Režisér Hry na oliheň plánuje ještě násilnější projekt, půjde o seniory

Režisér Hry na oliheň plánuje ještě násilnější projekt, půjde o seniory
Hra na oliheň | Netflix
To ale není vše, co má tento režisér schovaného v rukávu. Hwang Dong-hyuk prozradil, že jeho dalším plánovaným projektem je snímek Killing Old People Club, jehož název je dost výmluvný. Námětem pro scénář se stalo dílo spisovatele Umberta Eca. Podle režisérových slov půjde o kontroverzní film, který bude ještě násilnější než Hra na oliheň.
Hra na oliheň
Hra na oliheň | Netflix
Kdy se ale Hwang Dong-hyuk do natáčení snímku pustí, není jisté, neboť nejdříve by mělo dojít právě na druhou řadu Olihně. Až poté se ukáže, zda se Netflix rozhodne i pro třetí sezónu, nebo jestli se režisér Hwang vrhne na film o zabíjení seniorů. Doufám jen, že tento snímek nepovede ke stejné reakci, aby diváci nebyli v pokušení takové kluby zakládat. Počkejme si proto, krvavé to ale rozhodně bude.
Také Hra na oliheň měla být původně celovečerním filmem. Dong-hyuk k ní napsal scénář už v roce 2009, ale pak ho schoval do šuplíku a počkal si na správný čas. Byl totiž „příliš násilný, takže by se investoři mohli zaleknout“. Netflix se ovšem nerozpakoval a jak se ukázalo, vydělal na tom. Podle Variety seriál zapůsobil i na samotného Stevena Spielberga, který svému korejskému kolegovi řekl: „Viděl jsem ho celý během tří dnů. A teď bych chtěl mít tvůj mozek!“ Podle Dong-hyuka je to obrovská pocta, protože na Spielbergových filmech vyrostl a považuje ho za svého hrdinu.