Bruce Willis si v listopadu zahraje nejnebezpečnější hru o vlastní život

Bruce Willis si v listopadu zahraje nejnebezpečnější hru o vlastní život
Out of Death | Vertical Entertainment
Co nás letos po „peckách“ Kosmický hřích, Out of Death, Midnight in the Switchgrass a Survive the Game (dobře, tady předbíhám, ale všichni jsme viděli trailer) čeká v novince Apex? Snímek je posledním z mnoha filmových zpracování povídky Richarda Connella Nejnebezpečnější hra z roku 1924.
Oficiální popis děje je následující: Policista Thomas Malone (Bruce Willis) si odpykává doživotní trest za zločin, který nespáchal. Jednoho dne dostane šanci získat zpět svobodu. Co pro tu musí udělat? Přežít smrtící hru Apex, kdy si šest lovců zaplatí za možnost dostat Thomase na odlehlém ostrově. Mělo by jít pro platící klienty o pohodovou hru, jakmile ale James dorazí, rozpoutá se hotové peklo. Kladením pastí a hraním psychologických her se James snaží obrátit karty ve svůj prospěch a zajistit si tak budoucnost.
Že to nevypadá úplně marně (Willis po letech v hlavní roli), dvakrát tolik, pokud vezmeme v potaz, že jedním z lovců je i charismatický Neal McDonough? Bohužel jde o další lacinou produkci, v níž se Willis znovu setkává s Edwardem Drakem, který napsal a režíroval zmíněný Kosmický hřích, a s dalšími tvůrčími lidmi z jeho posledních příšerných videofilmů.
Apex
Apex | RLJE Films
Takže to nejspíš dopadne jako vždycky – přestože Willis jako postava film otevře, následně bude možná tak v 15 minutách (protože byl nepochybně na place jediný den), z toho ve třetině scén zastoupený doublem. Škoda, námětově zní Apex vlastně docela fajn. A kdyby Willis vložil do svého výkonu aspoň trochu života, i laciné béčko by mohlo udělat fanouškům radost. Vzhledem k jeho posledním výkonům už ale nijak nedoufáme. Společnost RLJE Films uvede Apex v kinech, na VOD a digitálně 12. listopadu 2021.