Johnny Depp jako Grindelwald končí. Herce se zastala sama Rowlingová, která má ale také potíže

Johnny Depp jako Grindelwald končí. Herce se zastala sama Rowlingová, která má ale také potíže
Johnny Depp jako Gellert Grindelwald | Warner Bros.
Johnny Depp se v roce 2015 oženil s herečkou Amber Heard. Asi o rok později se ale pár rozešel, přičemž herečka Deppa veřejně nařkla z toho, že během jejich vztahu jí fyzicky i verbálně týral, častokrát pod vlivem drog a alkoholu. Depp však tato obvinění odmítá a považuje je za smyšlená. Po následující měsíce oba dva veřejně o svém vztahu promlouvali, každý s odlišnou verzí. Díky tomu mnoho lidí žádalo společnost Warner Bros., která má sérii Fantastická zvířata (2016) pod palcem, aby Deppa z role čaroděje Grindelwalda, hlavního padoucha celé série, stáhlo. Společnost se však proti tomu dlouho bránila. Mnozí fanoušci totiž byli proti Deppově odchodu, včetně i spisovatelky J.K. Rowlingové, která je zodpovědná za scénář.
"S ohledem na porozumění všech okolností, mně i tvůrcům filmu nejen vyhovuje se držet původního obsazení, ale jsme i šťastní, že můžeme Johnnyho nechat hrát tak významnou roli."
Amber Heard
Amber Heard – Aquaman (2018) | Warner Bros.
Bulvární noviny The Sun však na toto prohlášení reagovaly v článku, ve kterém Deppa označily za člověka, který bije svou manželku (wife beater). Herec však toto označení považoval za urážku na cti, tudíž se novinami začal soudit. Během soudních procesů byla přítomná i herečka Amber Heard, která podávala výpověď o jejím údajném týrání. Soud nakonec uznal, že asi dvanáct případů onoho týrání bylo skutečně pravdivých, tudíž svůj spor s novinami herec prohrál. A právě tehdy byl nakonec společností Warner Bros. požádán, aby z role odstoupil. Herec na to nakonec kývl.
Vliv na Deppův odchod možná měla ale bohužel i kontroverze kolem Rowlingové, kterou mnozí označili jako transfobní, za několik tweetů, které ohledně gender tématiky zveřejnila. I přestože se Rowlingová bránila, že proti transsexuálům nic nemá, že je naopak podporuje, stejně se proti ní zdvihla vlna nevole, díky které se mnoho lidí rozhodlo sérii Fantastických zvířat bojkotovat. Ve Warner Bros. tak možná nechtěli přidávat více oleje do ohně tím, že po onom soudím procesu nechají Deppa v jeho kouzelnické roli.
Co bude dál je samozřejmě ve hvězdách. Zatím to ale vypadá, že do kabátu jednoho z nejmocnějších černokněžníků všech dob se oblékne někdo jiný.
Eddie Redmayne
Fantastická zvířata a kde je najít