Nová česká pohádka, Petr Čtvrtníček a pohanští bohové

Nová česká pohádka, Petr Čtvrtníček a pohanští bohové
Největší dar | BontonFilm
O čem to je: V dávných dobách spolu žili bohové a smrtelníci v dokonalé harmonii. Nejvyšší bůh Svarožic dohlížel na pořádek a kontroloval, aby si bohyně jara, léta, podzimu a zimy pravidelně střídaly žezlo. Jenže Morena, bohyně zimy, chce vládnout věčně a svrhne na lidský svět krutou zimu. Bohové a smrtelníci se musí spojit a společně zamezit Morenině řádění. Bohy a bohyně hrají Boleslav Polívka, Anna Polívková, Chantal Poullain, Jiří, Dvořák, Pavel Nový, Petr Čtvrtníček, Sabina Rojková, Zuzana Slavíková, Martin Stránský, smrťáka hraje Petr Vančura, v lidských rolích se představí například Radim Fiala. (Bontonfilm)
Bolek Polívka
Největší dar | BontonFilm
Ani síla a přízeň slovanských bohů si neporadila s epidemií koronaviru. Nejistota a ekonomické následky krize donutily některé významné partnery filmu odstoupit od spolupráce. Jejich původně plánovaná podpora a finance měly pomoci pokrýt přípravy pro distribuci a důležité dokončovací práce jako je barvení, zvuk nebo trikové sekvence.
Chceme představit příběh, za kterým si stojíme a který divákům umožní poctivý zážitek v kině. Taková pohádka musí být dokonale ozvučená, sestříhána a musí bavit. Uvést do kin technicky nedotažený film není možné,” říká Marta Gerlíková Santovjáková, jež s Dariou Hrubou pohádku Největší dar režírovala.
Marta Gerlíková Santovjáková i ostatní tvůrci filmu se proto rozhodli obrátit na diváky a veřejnost s žádostí o podporu prostřednictvím crowdfundingové služby HitHit.
Petr Čtvrtníček
Pošlete nějakou tu kačku, ať je tahle pohádka dobře nabarvená a sestříhaná, ať je dokončena a může jít do světa, stojí to za to,“ vyzývá bůh hromu a blesku s tváří Petra Čtvrtníčka. Největší dar by měl mít v českých kinech premiéru 22. října 2020.