TOP kina ČR: Na sklizeň "bobulí" dohlédl hladový Scooby-Doo

TOP kina ČR: Na sklizeň "bobulí" dohlédl hladový Scooby-Doo
Scoob! | Vertical Entertainment
5. FRČÍME (země vzniku: USA)
Frčíme
Tržby 636 tisíc KČ / návštěvnost 4.255 diváků / 59 kin
Pixarovka Frčíme stále mezi nejnavštěvovanějšími tituly. Opticky to tedy vypadá dobře, i díky pokoronakrizovému útlumu návštěvnosti kin. Celkově to však žádné terno není: na snímek s dvojicí elfích mladíků v hlavních rolích přišlo prozatím necelých 83 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 12 milionů korun. Ani celosvětové tržby nejsou vůbec uspokojivé, snímek s odhadovaným rozpočtem 175 milionů dolarů utržil pouhých 106 mega.

4. TÉMĚŘ DOKONALÁ TAJEMSTVÍ (Německo)
Téměř dokonalá tajemství: trailer | Constantin Film
Tržby 1 milion 597 tisíc KČ / návštěvnost 9.611 diváků / 67 kin
Nenápadná stálice na předních příčkách posledních týdnů. Německá komedie inspirovaná původně italským snímkem Naprostí cizinci (2016) se na žebříčku Top 20 drží již pátý víkend v řadě. Na film přišlo přes 57 tisíc diváků, kteří za lístky utratili 9 milionů korun. V kinech je tak "novinka" paradoxně úspěšnější než její původní předchůdce. Možná i díky hereckému angažmá Elyase M'Bareka, kterého diváci znají ze série Fakjů pane učiteli.

3. V SÍTI 18+ (Česká republika)
V síti | Aerofilms
Tržby 2 miliony 82 tisíc KČ / návštěvnost 12.189 diváků / 51 kin
Dokument V síti pojednávající o sexuálních predátorech na českém internetu má v kinech již třetí filmovou verzi. Ta nejnovější je vybavena přídomkem 18+, neboť to jediné, co v ní není rozkostičkované, jsou tváře oněch predátorů. Filmová verze je již druhý víkend mezi nejnavštěvovanějšími tituly, tudíž značka "V síti" s přehledem v rámci všech verzí překonala hranici návštěvnosti 400 tisíc diváků.

2. SCOOB! (USA)
Scoob!
Tržby 3 miliony 148 tisíc KČ / návštěvnost 21.463 diváků / 92 kin
První animovaný celovečerák s ikonickým Scooby-Dooem vstoupil do českých kin ve čtvrtek a mířil rovnou na nejvyšší příčku. Ta mu ostatně unikla o pouhých 408 tisíc v rámci tržeb a necelých 800 platících diváků. Hollywood táhne a rodinná podívaná pro naše ratolesti jakbysmet.

1. 3BOBULE (Česká republika)
3Bobule
Tržby 3 miliony 556 tisíc KČ / návštěvnost 22.251 diváků / 141 kin
Téměř měsíc nemá v rámci tuzemských kin konkurenci nejnovější přírůstek do "bobulí" série, snímek 3Bobule. Na kontě má přes 140 tisíc platících diváků a přes 21 milionů korun. Když pomineme divácký úspěch filmu V síti řadí se 3Bobule k diváckým "hitům" tohoto léta. Zatím jsou v tom samy.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku