Fanoušci Star Wars se bouří - Vzestup Skywalkera měl prý původně tři hodiny a studio ho násilně sestříhalo

Fanoušci Star Wars se bouří - Vzestup Skywalkera měl prý původně tři hodiny a studio ho násilně sestříhalo
Star Wars: Vzestup Skywalkera | Lucasfilm Ltd.
Nyní začal internetem kolovat drb, že původní verze filmu měla tři hodiny a hodně dějově podstatných scén skončilo na podlaze střižny, aniž by do toho režisér J.J. Abrams mohl úplně mluvit. V téhle verzi se údajně měli mimo jiné objevit Anakin i Obi-Wan a vysvětlilo by se, jak to má Finn se Sílou - konkrétně by Finn přiznal, že i on má speciální schopnosti (a proto je prý ve filmu scéna, kdy na Ray ve vypjatém momentu křičí, že jí něco musí říct).
Fanoušci už se šikují online v různých diskuzích a divoce postují hashtag #ReleaseTheAbramsCut, kterým chtějí studio vyprovokovat k uvedení původního Abramsova sestřihu. Zda něco takového opravdu existuje, to se v tuhle chvíli můžeme jen dohadovat. Vše uvedené je opravdu jen spekulace.
Faktem nicméně je, že každý film má několik verzí, než režisér konečně najde tu, jakou chce pustit do kin. A podle Maryann Brandon, která se na střihu Vzestupu Skywalkera podílela, z konečného filmu vypadla scéna, která více osvětlila Palpatinův návrat. Proč? Údajně proto, že už tak je ve snímku příliš informací a postav a tvůrci nechtěli diváky více zahlcovat. Vzhledem k tomu, že nejvíce kritiky padá u Vzestupu Skywalkera na díry ve scénáři, možná to s těmi informacemi autoři trošičku přehánět mohli.
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Oscar Isaac