Trailer: Retrojízda se skladatelem Karlem Svobodou unikátním pohledem jeho syna

Trailer: Retrojízda se skladatelem Karlem Svobodou unikátním pohledem jeho syna
Karel Svoboda: Šťastná léta | Česká televize
Karel Svoboda: Šťastná léta
Film mapuje nejplodnější období Svobodova života, kdy vznikla většina jeho nejznámějších písní a filmové hudby. Kromě vzpomínek jeho blízkých a kolegů, mezi kterými nechybí například Karel Gott, Helena Vondráčková, Karel Šíp, Michal David nebo Theodor Pištěk, budou v dokumentu vůbec poprvé zveřejněny i soukromé archivní záběry, které osvětlí i skladatelův vnitřní život.
Karel Svoboda: Šťastná léta
Karel Gott a Petr Klein Svoboda | Bohemia Motion Pictures
Režisér snímku a zároveň syn legendárního skladatele Petr Klein Svoboda začal snímek natáčet jako symbolický dárek svému otci k jeho nedožitým 80. narozeninám. Stovky hodin strávených probíráním soukromých archivů a zpovídáním blízkých přátel, kolegů a spolupracovníků Karla Svobody se nyní, po více jak roce práce, vtělilo do celovečerního dokumentu, který chce osobnost skladatele představit i jinak, než je dosud známo. „Chci, aby se ve filmu objevilo vše podstatné, co ovlivňovalo život mého táty, a hudba v něm hrála jednu z nejhlavnějších rolí. Snažil jsem se na plátno převést to, jak jsem mého tátu znal, aby i jeho fanoušci mohli jeho osobnost poznat snad o trochu blíž,“říká k portrétu Petr Klein Svoboda.
Film Karel Svoboda: Štastná léta vstoupí do českých kin 16. ledna 2020 pod hlavičkou distributora Bohemia Motion Pictures.
Karel Svoboda: Šťastná léta
Vánoční filmy, které byste měli znát.