Karel Svoboda: Šťastná léta

69%
Karel Svoboda: Šťastná léta
Život českého hitmakera Karla Svobody plní dodnes přední stránky novin, ale i přesto je stále obestřen tajemstvím. Jako jeden z mála českých hudebních skladatelů dokázal se svou hudbou dobýt srdce posluchačů po celém světě. V roce 1968 složil hit Lady Karneval, s níž Karel Gott uchvátil publikum na festivalu v brazilském Rio de Janeiru, a oba Karly znal náhle celý svět.


Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Karel Svoboda byl geniální hudební skladatel a to není jen fráze. Zbyla tu po něm strašná spousta krásné hudby a některé z nich laik ani neví, že ji složil on. Dokument je to standardní, homevideo, pořady v TV a vzpomínky spolupracovníků, přátel a především jeho syna.. v tom je dokument osobitý a jedinečný.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Samozřejmě chápu, že objektivní dokument od syna asi čekat úplně nejde (ten název není takový pro nic za nic), ale věděl jsem co mě čeká, takže za mě asi opatrná spokojenost. 6/10
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7
Nijak nevybočující dokument, jehož největší trumf je převážně v nespočtu archivních záběrů samotného Svobody. Ke konci se dokument trochu sekne, začíná na povrch vytahovat Svobodovy deprese a také výrazně ignoruje jeho druhou manželku Vendulu. Je to čistě můj názor, ale dělat dokument o svém blízkém je vždycky trochu autocenzura s určitým zaujetím a ne vždycky je to ku prospěchu věci. Celý snímek je tak jen vzdání holdu jedné výrazné české ikoně hudební branže, která si to bezesporu zaslouží, ale když už člověk jde do hloubky, měl by jít za mě pořádně.

Dodatečné informace

Původní název:
Karel Svoboda - Šťastná léta (více)
  • Česká republika Karel Svoboda: Šťastná léta
  • Česká republika Karel Svoboda - Šťastná léta
Premiéra v ČR:
16. 1. 2020
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Karel Svoboda: Šťastná léta je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch