Nový režisér pro nového RoboCopa

Nový režisér pro nového RoboCopa
RoboCop (1987) | Orion Pictures Corporation
Zatím posledního filmového RoboCopa jsme mohli v kinech spatřit v roce 2014. Tehdy šlo o hodně osobitý remake/restart v režii Josého Padilhy (Elitní jednotka, seriál Narcos), v němž titulního hrdinu ztvárnil Joel Kinnaman (Sebevražedný oddíl). Od té doby se o dalším RoboCopovi mluvilo hlavně v souvislosti s Neillem Blomkampem (District 9, Elysium), který chtěl navázat přímo na Verhoevenův originál s Peterem Wellerem. Nedávno se dokonce objevila zpráva, že by na natáčení měl "dohlížet" sám Verhoeven...
Miguel Ferrer
RoboCop | Orion Pictures Corporation
Nyní je situace taková, že se stále počítá s tím, že nový RoboCop skutečně bude ignorovat všechna pokračování i Padilhův remake, a dějově naváže přímo na jedničku (jako to učinil třeba loňský Halloween). Režírovat však nebude Blomkamp, ale zatím téměř neznámý Abe Forsythe, tvůrce zombie komedie Little Monsters. Ten by měl i doladit scénář, jenž napsal Justin Rhodes (Terminátor: Temný osud) spolu s tvůrci originálu Edem Neumaierem a Michaelem Minerem.
RoboCop
Robocop | Orion Pictures Corporation
Film zatím nese pracovní název RoboCop Returns (RoboCop se vrací). Zda se do své životní role vrátí Peter Weller zatím nebylo řečeno.