TOP kina USA: Joker oficiálně nejúspěšnějším nepřístupným filmem všech dob

TOP kina USA: Joker oficiálně nejúspěšnějším nepřístupným filmem všech dob
Joker | Warner Bros.
Ale to není to hlavní vítězství. Hlavní je, že Joker pořád vydělává i mimo Spojené státy a momentálně má celosvětově na kontě 849 milionů dolarů. Toznamená, že v rámci eRkových filmů porazil dosud kralujícího Deadpoola 2 (785). Je ironií osudu, že se studia léta vymlouvala na to, proč eRkové komiksovky netočit - nemohou dost vydělat a a tak podobně - a přitom v desítce nejvýdělečnějších mládeži nepřístupných filmů jsou hned čtyři (na třetím místě první Deadpool s 782 miliony a šestý Logan: Wolverine s 619.
Nejúspěšnější novinkou víkendu se stal horor Stáhni a zemřeš, který vykrádá koncept Kruhu, ale místo kazety tu straší aplikace. Debutových 9 milionů na pátém místě je v rámci hororového žánru slabota, ale studio šetřilo na kampani a samotný film stál jen šest milionů, takže si bez problému vydělá.
Od Knihy džunglí po Lvího krále - kolik stojí a vydělávají remaky oblíbených disneyovek?
Téma20. 10. 2019
Od Knihy džunglí po Lvího krále - kolik stojí a vydělávají remaky oblíbených disneyovek?
Nadějný thriller Black & Blue s Naomie Harris patřil mezi další víkendové nováčky a kritici ho bohužel nešetřili. Vzhledem k tomu, že ani téma o policejním zelenáči nepatří k těm divácky nejatraktivnějším, pouhých 8 milionů na šestém místě nepřekvapí. Ale v televizi film možná doceníme.
Slušně na sobě zapracovala Zloba: Královna všeho zlého. V Americe má sice pouhých 65 milionů a bude ráda za sto, zatímco jednička dala 241, ale celosvětově už se pokračování dostalo na 294 mega. A to není za dva týdny málo. Pro studio tak pořád existuje šance, že by si návrat Angeliny Jolie v ikonické roli mohl dojít alespoň pro půl miliardy. Na zaplacení všeho to stačit nebude, ale minimálně už nepůjde v účetních knihách o takového strašáka.
Elizabeth Lail
Black and Blue