Black and Blue

63%
Black and Blue
Plakát traileru

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
7
Jak už název napovídá, jedná se o ideologický snímek probírající věčnou rasovou problematiku na policejní půdě. Bílá rasa je u moci a černá to všude pociťuje. Název ´Černá a modrá´ je v tomto případě znakem spravedlnosti. Černá pleť v modré uniformě. Nepřítelem je rasa bílá coby znak korupce a jiných lumpáren. Dějově tu tedy máme plně zapálenou začínající policistku, která předtím byla ve službách armády nasazena v Afghánistánu. Tento motiv je snad už nekonečný. No, a jednoho krásného dne je v nějaké staré továrně svědkem nemilosrdné popravy drogového dealera zkorumpovanými policajty, kteří jí jdou okamžitě po krku. A to je vše. Ano, správně, nic nového pod sluncem. Zásadní však je, že ona je černoška, dealer byl černoch a ti policajti běloši. A ani to policejní vedení, kde jsou samozřejmě běloši také, jí to zrovna neulehčuje. Zkrátka a dobře, máme tu černošku pod bílou nadvládou, která jí to dává setsakramentsky sežrat, což je hlavní výpověď tohoto snímku. Jako akční thriller nevyznívá zrovna nejhůř, i když se mnohé konflikty neustále opakují. Zřejmě pro zvýraznění dané problematiky, kterou nemá nikdo vůli řešit. Jde především o to, že se tu někdo odvážně staví za to, co je správné, bez ohledu na důsledky. V tomto případě nic proti ničemu, jen kdyby ta rasová ideologie z toho všeho tak intenzivně nezářila. Někdo to sice může hodnotit jako snímek překvapující svou upřímnosti ve snaze stát se adekvátně aktivním, a co si budeme povídat, v současnosti hodně aktuálním projevem v oblasti rasismu a korupce. Býlí policajti a černý zločinec. Už z médií víme, jak to většinou dopadne.
RedRose
5 159 bodů
6
Smrdí to strašně tím černo(modro)bílým amerikanismem ve všech záběrech a jen to potvrzuje, jak je amerika šílená země... Když přehlédnu chyby v logice a tradičně zvláštní chování některých postav, tak to budu hodnotit kladně, protože to má fakt solidní tempo i akci. Obsazení bylo fajn, jen od Gibsona jsem čekal trochu víc akce. 63%
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Ano prosím, více takových snímků. Toto se mi opravdu líbilo a bylo to boží. Nepřinese to nic nového ani překvapivého. Prostě víte co se bude dít od začátku až do konce, ale stejně se budete bavit.

Dodatečné informace

Původní název:
Black and Blue (více)
  • USA Black and Blue
  • USA Black and Blue - La legge dei più forti
  • USA Black & Blue
  • USA Černí a fízli
  • USA Exposure
  • USA Fuera De La Ley
  • USA Sama proti všetkým
Premiéra v ČR:
7. 1. 2020
Země původu:
USA
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
22,74 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Black and Blue je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch