Premiéry v kinech: Problémy prvního světa? Plážoví povaleči, plyšové zrůdičky a láska

Premiéry v kinech: Problémy prvního světa? Plážoví povaleči, plyšové zrůdičky a láska
The Beach Bum | BontonFilm
THE BEACH BUM (režie: Harmony Korine)
Plážový povaleč
Režisér a scenárista Harmony Korine proslul prací na surových teenagerských filmech Kids (1995) nebo Ken Park (2002). Nyní se vrací s režijní novinkou natočenou dle vlastního scénáře s Matthew McConaugheyem v hlavní roli plážového povaleče. O čem to je? O užívání si (alkoholu, drog, sexu), nicnedělání a jedné osudové ráně, která možná všechno změní. Nebo také ne? Letní stylová "pohodička", v níž je forma důležitější než obsah.
Tuzemští recenzenti dávají 61 procent.

UGLYDOLLS (režie: Kelly Asbury)
UglyDolls
Režisér druhého Shreka si oblíbil plyšové "zrůdičky" UglyDolls. Animovaný celovečerák je tak další celovečerní reklamou na produkt pro děti. Tentokrát došlo na u nás nepříliš známá stvoření, která se ve svém prvním filmu budou muset postavit tváří v tvář nepochopení. Přesvědčí děti, že skutečně stojí za to si netradiční hračky zamilovat?
První kritické ohlasy z RottenTomatoes dávají UglyDolls prozatím známku lehce pod 50procentní hranicí.

LÁSKA NA DRUHÝ POHLED (režie: Hugo Gélin)
Láska na druhý pohled
Co by tak mohlo vyřešit problémy s láskou a vztahy? Co třeba cestování v čase...? Francouzská romantická komedie Láska na druhý pohled svede dohromady manželský pár v alternativní budoucnosti. V čem je háček? Ona o svém manželovi nemá ani ponětí a žije si spokojeně vedle jiného partnera. Podaří se muži upoutat přízeň někdejší partnerky?
Poněkud zmatené hrátky s časem a láskou ocenili tuzemští recenzenti 54 procenty.

MOJE STOLETÍ (režie: Theodora Remundová)
Moje století
Dále do vybraných kin míří zajímavý dokumentární počin od tuzemských tvůrců. Distributor jej popisuje následovně: "Moje století je mozaikou příběhů ze století naší republiky ve vzpomínkách stoletých obyvatel od vzniku Československa až k jejich/její současnosti. „Malé“ osudy protagonistů z většiny regionů naší země prostupují archivními obrazy zásadních historických událostí. Dokument je dobrodružným pátráním po naší národní identitě. Po tom, kdo jsme byli a kdo jsme. Sledujeme subjektivní svědectví žijících 25 stoletých lidí v historii naší republiky."

PROBLÉMY PRVNÍHO SVĚTA (režie: kolektiv autorů)
Problémy prvního světa
A na samotný závěr česko-izraelský povídkový snímek od čtveřice autorů. S nadhledem a humorem se věnuje našim malicherným starostem, které jakožto lidé "prvního světa" řešíme a prožíváme. Snímek do českých kin míří po premiérovém uvedení na letošním Febiofestu.

Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.