TOP kina ČR: Johnny Depp + Fantastická zvířata = obrovský úspěch

TOP kina ČR: Johnny Depp + Fantastická zvířata = obrovský úspěch
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny | Warner Bros.
5. JOHNNY ENGLISH ZNOVU ZASAHUJE (země vzniku: VB, Francie, USA)
Johnny English znovu zasahuje
Pětici nejúspěšnějších otevírá agent-popleta Johnny English. Komik Rowan Atkinson přitáhl o čtvrtém víkendu od premiéry do kin 9.958 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1 milion 535 tisíc korun. Za necelý měsíc má Johnny English s pořadovým číslem 3 na kontě přes 146 tisíc diváků a téměř 22 milionů korun.

4. TEN, KDO TĚ MILOVAL (Česká republika)
Ten, kdo tě miloval
Druhý víkend a pokles zájmu o 57 procent pro tuzemskou rodinnou detektivku režiséra Jana Pachla. Film inspirovaný knihou Marie Poledňákové se promítal v 91 kinech, přišlo na něj 11.645 diváků a tržby činily 1 milion 684 tisíc korun. Za necelé dva týdny od premiéry to dělá 51 tisíc platících a lehce přes 7 milionů korun. Komerční zklamání.

3. GRINCH (USA)
Grinch
I zelený skřet si získal solidní zájem tuzemského publika. Morous a nepřítel Vánoc obsadil třetí příčku za návštěvnost 51.081 diváků a tržby 7 milionů 372 tisíc korun. Je to animované (stáli za tím tvůrci série Já, Padouch), je to pro děti a týká se to Vánoc. Toť jsou ve zkratce důvody stojící za úspěchem "hrdiny", který je mnohem bližší americkému než tuzemskému publiku.

2. BOHEMIAN RHAPSODY (VB, USA)
Potřetí už to filmovému Freddiemu Mercurymu a skupině Queen na zlatou příčku nestačilo. Bohemian Rhapsody se musí spokojit se stříbrem za návštěvnost 85.587 diváků a tržby 14 milionů 159 tisíc korun. Za necelé tři týdny má snímek na kontě už 395 tisíc diváků a 64 milionů korun, což z něj dělá v rámci aktuálního žebříčku Top 20 druhý dlouhodobě nejúspěšnější titul (hned za tuzemskou komedií Po čem muži touží s návštěvností 497.124 diváků a tržbami 75 milionů korun). Klobouk dolů.

1. FANTASTICKÁ ZVÍŘATA: GRINDELWALDOVY ZLOČINY (VB, USA)
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
Druhá Fantastická zvířata opanovala tuzemský žebříček s nevídaným náskokem. Do 158 kin na rodinnou fantasy vyrazilo 177.112 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 29 milionů korun. Po dubnovém rekordu Avengers: Infinity War (216.053 diváků, 35 milionů korun) jde o druhý nejlepší start filmu v tuzemských kinech za letošní rok.
Johnny Depp
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny | Warner Bros.
Když to srovnáme s prvním filmem ze světa Fantastických zvířat, pak ten aktuálně uváděný maličko pokulhává. Fantastická zvířata a kde je najít (201ž) před dvěma roky startovala s návštěvností 203.188 diváků a tržbami 30 milionů korun. I recenze má druhý film série o poznání horší než "jednička". Jak je ale vidět, fenomén čar a kouzel inspirovaný světem Harryho Pottera táhne dál.
Jak si stály další čtvrteční premiéry? Do žebříčku Top 20 se kromě druhých Fantastických zvířat dostaly už pouze dvě. Německé drama Balón (2018) pojednávající o emigraci z totalitní země skončilo dvanácté s návštěvností 1.870 diváků a tržbami 292 tisíc korun.
Toni Servillo
Oni a Silvio | Aerofilms
O příčku níž se umístilo drama Oni a Silvio (2018), novinka uznávaného italského režiséra Paola Sorrentina. Film se promítal v 21 kinech, přišlo na něj 2.102 diváků, kteří v pokladnách nechali 287 tisíc korun. Na diváky drama inspirované italským miliardářem Berlusconim Balón trumflo, ale tržby činily méně, takže je z toho až třináctá příčka.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.