Nejdražší evropský film mu propadl, zachrání Luca Bessona Netflix?

Nejdražší evropský film mu propadl, zachrání Luca Bessona Netflix?
Valerian a město tisíce planet
Valerian a město tisíce planet se s rozpočtem 177 milionů dolarů stal nejdražším evropským filmem všech dob. Aby se snímek zaplatil, potřeboval vydělat zhruba půl miliardy. Místo toho nedosáhl ani poloviny - celosvětové tržby se zastavily na pouhých 225 milionech. Velkou roli v neúspěchu sehrál nezájem publika ve Spojených státech, kde film vydělal jen 40 milionů.
Okopírovali tvůrci Star Wars francouzský komiks?
Téma19. 12. 2020
Okopírovali tvůrci Star Wars francouzský komiks?
Snímek si odnesl spíše průměrné recenze, Besson nicméně vidí hlavní problém v tom, že upadá zájem publika o kino, nové, dosud nevyzkoušené značky, špatná byla dle něj i reklamní kampaň a také prý filmu uškodily některé negativní články prestižních amerických periodik. V podstatě tím jediným, koho Besson neviní z neúspěchu Valeriana, je on sám. 
Inu, nechme teď ego slavného francouzského filmaře stranou a zaměřme se na pokračování Valeriana. Navzdory komerčnímu neúspěchu prvního filmu s ním Besson stále počítá a doufá, že o jeho existenci rozhodnou dobré prodeje Valeriana na videu. Besson také uvedl, že dvojka by byla menším riskem, protože základní vývoj je za námi a tak by sequel vyšel levněji. Nicméně trojka (ano, i na tu myslí) už by zase stála ranec jako jednička.
Celou situaci možná vyřeší dohoda s Netflixem. Právě s ním by měl nyní Besson jednat o možné spolupráci (konkrétně by měl v následujících letech natočit několik filmů exkluzivně pro streamovací službu). Podobné dohody nejsou pro Netflix žádnou novinkou. Stejnou smlouvu například podepsal před lety se společností komik Adam Sandler a proto se žádná z jeho posledních novinek nepodívala do kin. Pokud si Besson s Netflixem plácne, bude mít na filmy po 30 milionech. To zní jako málo, ale obvykle si jeho tvorba (ať už režijní či produkční) s podobnou cifrou s klidem vystačí.
Otázkou je, co si v Netflixu od spolupráce slibují. Budou stát o pokračování jednoho z největších loňských propadáků? Nebudou spíše tlačit Bessona do Lucy 2? Nebo že bychom se konečně dočkali dvojky Pátého elementu?
Vyjádřete se v diskuzi, co by měl podle vás Besson pro Netflix natočit.
Scarlett Johansson
Bruce Willis