Geostorm i Sněhulák oficiálně za filmové katastrofy, nandal jim to chlápek v ženských šatech

Geostorm i Sněhulák oficiálně za filmové katastrofy, nandal jim to chlápek v ženských šatech
Only the Brave
Ani jeden film neměl dobrou startovní pozici. Sněhulák už se nějakou dobu hrál mimo Spojené státy a většina diváků i kritiků se mu vysmála. Aby toho nebylo málo, sám režisér filmu přiznal, že film nefunguje a jako důvod uvedl to, že nestihl natočit nějakých 10-15% materiálu. Nelze se s ním přít. Snímku je nejčastěji vyčítána příšerná návaznost scén, kdy "jakoby něco chybí".
Režisér vysvětluje, proč Sněhulák jako film nefunguje
V téhle společnosti to může vypadat, že Geostorm musí být za rovnou vítěze. Ale i jeho propagační kolečko dostalo fatální zásah dávno před premiérou. Snímek měl být pro scenáristu Deana Devlina (napsal téměř všechno, v čem Roland Emmerich ničil svět) přestupem do režijní první ligy. Film se natáčel od října 2014 do února 2015 a pak začala nákladná postprodukce. Na konci roku 2015 došlo na testovací projekce a ohlasy byly katastrofální. To film na nějakou dobu uložilo k ledu, než k němu naběhl legendární producent Jerry Bruckheimer, který povolal režiséra Dannyho Cannona (nechtěně vtipný Soudce Dredd se Stallonem), dal mu k ruce 15 milionů dolarů a řadu scén nechal přetočit. Jak už to tak u podobného "lepení" bývá, výsledek se zachránit nepodařilo. Podle ohlasů je Geostorm jen "o něco málo blbější" než Sněhulák. Což vede k myšlence, jak moc Sněhulák nepovedený je, když v Geostormu musí Gerard Butler letět do vesmíru, aby bojoval s počasím...
A teď už k číslům. Geostorm se může jevit jako vítěz, neboť o víkendu otevřel na druhém místě. Jenže to bylo za pouhých 13 milionů, přičemž stál ohromných 120! Celosvětově je to o něco lepší (momentálně 62 milionů), nezdá se ale příliš pravděpodobné, že by film dokázal držet dobré tempo v následujících týdnech. Na druhou stranu by mohl těžit z toho, že jsme letos jiný katastrofický flák v kinech neměli a diváci chtějí ukojit "žánrové chutě".
A Sněhulák? To je ještě větší tragédie. Již nyní nechvalně proslulá adaptace slavného románu skončila o své premiéře až osmá s 3.4 miliony. V Universalu vážně nemají být na co hrdí. Rozpočet byl nicméně jen 35 milionů dolarů a celosvětové tržby jsou 22. Takže to producenty pravděpodobně zas tolik bolet nebude (i když by mělo, protože právě škrcení rozpočtu může za to, že filmaři neměli nakonec čas, aby natočili vše, co bylo potřeba).
Bohužel to o víkendu neprojely jen filmy, které si to zaslouží. Propadlo i - navzdory fantastickým ohlasům - požární drama Only the Brave, které přes plné nasazení do kin otevřelo za pouhých 6 milionů na pátém místě.
Filmy, které v roce 2017 katastrofálně pohořely v kinech
A kdo to v amerických kinech o víkendu absolutně vyhrál? Tyler Perry! Jméno tohohle černošského tvůrce našincům moc neříká, v Americe jde ale o hodně populárního chlápka, který točí filmy všemožných žánrů, hraje v nich různé role (často i ženské) a prakticky vždy skončí v návštěvnosti první. Tentokrát došlo na pokračování Tyler Perry's Boo 2! A Madea Halloween, kde si Perry v sukni dělá legraci z hororů a ačkoli má film tradičně tragické recenze (kritici si s Perrym vážně nerozumí), otvírák za 21 milionů jednoznačně víkendu kraluje. Je to o dost méně, než za kolik otevřela jednička (28), ale Perry si drží skromné rozpočty (v tomhle případě 25 milionů), takže znovu vydělá.
geostorm-i-snehulak-oficialne-za-filmove-katastrofy-nandal-jim-to-chlapek-v-zenskych-satech
Sněhulák
Miles Teller, Taylor Kitsch
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.