Zemřel Frank Vincent, představitel mafiánů a člen Rodiny Sopránů

Zemřel Frank Vincent, představitel mafiánů a člen Rodiny Sopránů
Frank Vincent ve filmu Zuřící býk (1980) | United Artists
Frank Vincent se narodil 4. srpna 1939 do rodiny sicilských přistěhovalců v severoamerickém městě North Adams. Jeho otec pracoval v ocelárnách, ale byl též amatérským hercem. Následně se rodina přestěhovala do New Jersey. Vincent měl našlápnuto stát se úspěšným muzikantem, oblíbil si především hru na bicí a doprovázel například hvězdného Paula Anku.
zemrel-frank-vincent-predstavitel-mafianu-a-clen-rodiny-sopranu
Frank Vincent ve filmu Zuřící býk (1980) | United Artists
Pro jeho budoucí dráhu herce se stal osudný rok 1975, kdy se setkal s dalším legendárním mafiánem, hercem Joe Pescim, při natáčení nízkorozpočtového filmu The Death Collector. Všiml si jich Robert De Niro a oba představitele doporučil Martinu Scorsesemu, kterého na první pohled zaujali. Nejen svým herectvím, ale též italskými kořeny. Všichni tři zazářili v legendárním Scorseseho boxerském snímku Zuřící býk (1980).
zemrel-frank-vincent-predstavitel-mafianu-a-clen-rodiny-sopranu-1
Frank Vincent a Joe Pesci v Casinu (1995)
K rolím italských mafiánů se po boku svých přátel a Scorseseho Vincent vrátil ještě v kultovních Mafiánech (1990) a Casinu (1995). Diváci si jej oblíbili též v seriálu Rodina Sopránů, kde ztvárnil postavu Phila Leotarda.
V rozhovoru pro server Askmen se před lety Vincenta trefně zeptali, která z jeho filmových rolí ho nejvíce vystihuje jako člověka. Frank popřel, že by to byly role, které jej nejvíce proslavily, tedy ty mafiánské. "Je to jako zvyk. Naučil jsem se to a šlo mi to. Ale role, která mě nejvíce vystihuje, přišla ve filmu s Jennifer Aniston Ona, jedině ona (1996). Hraji zde jejího otce. Nebyla to velká role, ale protože mám dvě dcery, hrál jsem jako kdyby šlo o vztah k mým vlastním dětem."
Frank Vincent ztvárnil za svou kariéru na 90 filmových, televizních a seriálových rolí. Kromě herectví a hudby se věnoval též namlouvání počítačových her, reklamám a videoklipům.
zemrel-frank-vincent-predstavitel-mafianu-a-clen-rodiny-sopranu-3
V seriálu Rodina Sopránů