SOUTĚŽ: Poznejte snímky o 2. světové válce a vyhrajte knižní předlohu filmu Smrtihlav

SOUTĚŽ: Poznejte snímky o 2. světové válce a vyhrajte knižní předlohu filmu Smrtihlav
Z nového filmu Smrtihlav. | BontonFilm
soutez-poznejte-snimky-o-2-svetove-valce-a-vyhrajte-knizni-predlohu-filmu-smrtihlav
Anotace ke knize: Je květen 1942 a výsadkáři Jozef Gabčík a Jan Kubiš se připravují na cíl operace Antropoid: zabít Reinharda Heydricha, zastupujícího říšského protektora Protektorátu Čechy a Morava, "pražského kata" a "blonďatou bestii". Druhého nejvyššího muže v hierarchii SS provází šeptem pronášená tajemná zkratka HHhH: Himmlers Hirn heißt Heydrich - Himmlerův mozek se jmenuje Heydrich. Ne nadarmo - Heydrich totiž patří k hlavním organizátorům židovského holocaustu neboli Endlösungu...
Strhující prvotina francouzského spisovatele Laurenta Bineta, který dlouho pobýval na Slovensku a v České republice, barvitě vykresluje okolnosti "nejodvážnějšího protinacistického činu v dějinách druhé světové války" a novátorsky v něm zkoumá vztah mezi realitou a fikcí. Autor za svůj román obdržel prestižní Goncourtovu cenu 2010 pro nejlepší debut.

Upoutávka na Smrtihlava:

Ve spolupráci s distributorem snímku Smrtihlav, společností Bontonfilm, a knižním nakladatelstvím Argo vám přinášíme soutěž o 5 fyzických exemplářů románu HHhH a 5 audioknih.
2. světová válka ve filmu
Chcete vyhrát jednu z pěti knih a audioknih? Zúčastněte se naší nové redakční hry a získejte na první pokus co nejvíce bodů. Z 20 nejúspěšnějších vylosujeme 5 výherců. Bodování soutěže uzavřeme ve středu 21. června ve 12:00.