US tržby: Další miliarda pro Rychle a zběsile, tollywoodský hit a latinský milenec

US tržby: Další miliarda pro Rychle a zběsile, tollywoodský hit a latinský milenec
Prabhas – Baahubali 2: The Conclusion
I tak jde pro studio Universal o ohromný úspěch. Poměrně obyčejnou akčně-kriminální sérii se povedlo přetavit v giganta, kterému mohou konkurovat akorát marvelovky a svět Star Wars. To je zatraceně velké vítězství.
Rychle a zběsile 8 si navíc i třetí víkend udrželo první pozici (za 19 milionů dolarů). To ale není to zajímavé. To zajímavé se odehrálo na dalších dvou místech, kde skončily nečekané kousky - ani jeden nemá americké kořeny.
Stříbrnou příčku si urvala nezávisle distribuovaná hispánská komedie How to Be a Latin Lover. Přestože nemá film žádné oslnivé recenze, dokázal z pouhé tisícovky kin vydolovat úctyhodných 12 milionů. Etnické filmy se v posledních letech stále více v amerických kinech prosazují. Uvidíme, jaký dopad bude mít tenhle úspěch do budoucna. Což nás vede na třetí příčku.
Rana Daggubati
Prabhas – Baahubali 2: The Conclusion
Tam debutuje tollywoodská fantasy Baahubali 2: The Conclusion (skutečně tollywoodská, což je - na rozdíl od bollywoodské - bengálská a nikoli bombajská produkce). Výborně si vedla v Americe dva roky zpátky i jednička, která z pouhých pár set kin dokázala získat šest milionů dolarů. Dvojka debutuje rovnou za 10 milionů. Kam se hrabou Hollywoodské novinky.
Což nás vede na páté místo, kde je poslední nováček - drama The Circle. A nelze mluvit jinak než o propadáku. Zajímavé téma, hvězdy v hlavních rolích (Tom Hanks, Emma Watson), nasazení do více jak tří tisíc kin a přesto jen 9 milionů startovné. Své nepochybně sehrálo to, že jde - pokud mluvíme o recenzích - o jeden z nejhůře hodnocených filmů Watson i Hankse.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.