CZ tržby: Šmoulové v kinech rozpoutali modré peklo

CZ tržby: Šmoulové v kinech rozpoutali modré peklo
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
Víkendová návštěvnost a tržby patřily rodinným snímkům. Distributor Šmoulů: Zapomenuté vesnice neponechal nic náhodě a plně animované tvorečky vyslal do bezkonkurenčně největšího množství sálů. Úspěch se dostavil stejně jako o předpremiérovém víkendu. Tentokrát se na film vydalo 57.041 diváků, kteří v pokladnách nechali 7.74 milionů korun. I tentokrát se nemuseli kinaři bát nástupu jara, diváci si do promítáren cestu našli.
Dan Stevens
Kráska a zvíře
Třetí víkend a propad oproti předchozímu období o 61 procent zaznamenal další rodinný film, tentokrát hraná verze animované klasiky Kráska a zvíře. Snímek se promítal v 63 kinech, přišlo na něj 23.055 diváků a tržby dosáhly 3.31 milionů korun. Prozatím má pohádka na kontě přes 227 tisíc diváků a 32.5 milionů korun, což je druhý nejlepší výsledek aktuálního žebříčku Top 20 (úspěšnější je na 20. místě tuzemská komedie Všechno nebo nic, která má náskok 9 víkendů). Celosvětově Kráska a zvíře utržila již přes 876 milionů dolarů, přičemž snímek tvůrce vyšel na 160 mega. Dá miliardu?
Scarlett Johansson
Ghost in the Shell v hollywoodském balení. | Paramount Network
Novinka Ghost in the Shell se Scarlett Johansson v hlavní roli skončila (až?) třetí. Kolem tohohle remaku japonského anime kultu se točila mohutná reklamní kampaň. Pravověrní zřejmě vyrazili, ale že by tvůrci přitáhli pozornost mainstreamového publika? Těžko. Do 117 tuzemských kin na film přišlo 18.113 diváků, kteří v pokladnách nechali 2.87 milionů korun. Snímek stál tvůrce 110 milionů dolarů a o premiérovém víkendu v USA utržil pouhých 19 mega. Celosvětově prozatím 59 milionů dolarů.
Eva Herzigová, Karel Roden
Masaryk | Bioscop
V kinech se stále solidně daří rekordmanovi Českých lvů, dramatu Masaryk. O víkendu se film promítal v 68 kinech, přišlo na něj 9.685 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.32 milionů korun. Celkem má film na kontě téměř 210 tisíc diváků a 29.6 milionů korun. V rámci aktuálního Top 20 jde o třetí nejúspěšnější titul.
Minulý týden vstoupilo do distribuce hned deset novinek, do Top 20 se ale dostaly jen čtyři filmy. Kromě Šmoulů a Ghost in the Shell ještě (nebo spíš už jenom) historické drama Úkryt v ZOO (osmé místo, 3.497 diváků a 472 tisíc korun) a fantasy drama Volání netvora: Příběh života (jedenáctá příčka, 1.414 diváků, 186 tisíc korun).
Lewis MacDougall
Volání netvora: Příběh života
Zajímavostí žebříčku je i to, že první dva filmy udělaly na tržbách a návštěvnosti víc než zbývajících 18 titulů. Nejvíc opět táhly rodinné tituly.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.