CZ tržby: Na Krásku a zvíře a Masaryka byl Život krátký

CZ tržby: Na Krásku a zvíře a Masaryka byl Život krátký
Kráska a zvíře
Emma Watson
Kráska a zvíře
Oproti premiérovému víkendu (čtvrtek-neděle) zaznamenala pokles téměř o polovinu, ale i tak si zajistila pozornost největšího množství diváků tuzemských kin. Řeč je o Krásce a zvířeti, hrané disneyovce, která má celosvětově našlápnuto k miliardně dolarů (prozatím 690 milionů USD celosvětově). U nás je to o poznání skromnější - druhý víkend od uvedení na film přišlo 59.517 diváků, tržby činily 8.5 milionu korun. Prozatím má pohádka na kontě téměř 195 tisíc diváků a téměř 28 milionů korun, čímž v dlouhodobých statistikách přeskočila druhého Masaryka.
Karel Roden
Masaryk | Bioscop
Rekordman Českých lvů má v kolonce "týdny v kinech" číslici 13, což je poněkud matoucí. V rámci loňského roku se historický snímek promítal od 25. do 31. prosince v pražském Kině Lucerna. A poté až po Českých lvech ve čtvrtek 9. března. I Masaryk zaznamenal pokles zájmu o polovinu - přišlo na něj 19.857 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 3 miliony korun. Dle celkových čísel Masaryk za Kráskou a zvířetem nepatrně zaostává. I tak jde ale o úspěch, vzhledem k tomu, že se jedná o specifickou historickou látku a de facto artové zpracování.
Život
Ryan Reynolds
Ani nasazení v největším počtu kin (115) nestačilo sci-fi thrilleru Život na lepší než třetí místo v rámci premiérového víkendu. Na ambiciózní počin z vesmíru přišlo 15.697 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 2.26 milionů korun. Filmu s rozpočtem 58 milionů dolarů se komerčně nedařilo ani v amerických kinech. O premiérovém víkendu utržil 12.6 mega a celosvětově má na kontě necelých 29 milionů dolarů.
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
Šmoulové: Zapomenutá vesnice
A jsou tady zase. Šmoulové se v Zapomenuté vesnici vrátili k ryze animované podobě, v předpremiérovém víkendu obsadili 29 kin a skončili čtvrtí. Na stále populární modrásky vyrazilo 9.352 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.4 milionu korun. Jak masivní nástup nás čeká, až se ve čtvrtek Šmoulové vydají do široké distribuce?
Hugh Jackman
Logan: Wolverine
Pátý skončil vyzdvihovaný Logan: Wolverine (2017). Labutí píseň legendárního mutanta se hrála v 36 kinech, přišlo na ni 8.881 diváků a tržby činily 1.34 milionu korun. Za necelý měsíc to Logan v českých kinech dotáhl na 162.800 diváků a 24.2 miliony korun. Celosvětově snímek s rozpočtem necelých 100 milionů dolarů utržil už přes půl miliardy. Pecka!
Rande naslepo
| CinemArt
Ze čtvrtečních novinek se do Top 20 dostaly ještě dva snímky - sedmá komedie Rande nasleno (8.669 diváků a 1.2 milionu korun) a osmý horor Skryté zlo (8.496 diváků a 1.16 milionu korun). Již sedmnáctý víkend se v kinech drží rekordman Anděl Páně 2 (aktuálně třináctý, 2.569 diváků a 253 tisíc korun) s impozantní výslednou cifrou 1 milion 130 tisíc diváků a 136.5 milionů korun.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.