V Sony překvapují: Venomův sólový snímek se opět dává do pohybu

V Sony překvapují: Venomův sólový snímek se opět dává do pohybu
Amazing Spider-Man se setkal s vesměs pozitivní kritikou, avšak pokračování získalo nálepku nejhoršího filmu se Spider-Manem ze všech pěti dosud vzniklých a celosvětově vydělalo 708 mil. dolarů, což při rozpočtu 200 mil. dolarů Sony příliš nepotěšilo. Plánovaná trojka tak byla zrušena a začátkem roku 2015 bylo oznámeno, že se pavouk stane se součástí marvelovského universa. Samostatné filmy z jeho světa bude dál distribuovat a financovat Sony, které si zároveň ponechá nad značkou kontrolu.
Nyní v Sony přišli s nečekanou novinkou - oživují sólovku Venoma, kterou hodlají brzy přivést do kin. Co to znamená pro oblíbeního pavouka?
Nic moc. Producenty Spider-Mana jsou Amy Pascal a Kevin Feige. Ten se nedávno nechal slyšet, že se Spider-Manovi postaví záporáci, kteří se v žádném z předchozích snímků neukázali. O sólovkách nemluvě. Takže můžeme rovnou zapomenout, že by se Venom objevil v novém rebootu Spider-Mana (česká premiéra 6. července), jelikož jsme ho mohli poprvé spatřit ve Spider-manovi 3. Takže nás čeká sólovka jen s Venomem. To se přirozeně moc nelíbí fanouškům komiksové předlohy, jelikož tihle dva prostě do jednoho snímku patří. Sony nehodlá od plánů na sólový snímek ustoupit a rádo by s ním nastartovalo novou sérii. Útěchou může být to, že bychom mohli vidět Venomův střet se šíleným a ještě brutálnějším Carnagem.
v-sony-prekvapuji-venomuv-solovy-snimek-se-opet-dava-do-pohybu
Na scénáři Venoma právě pracuje Dante Harper, který se podílel na vřele přijaté sci-fi Na hraně zítřkaTomem Cruisem a Emily Blunt v hlavních rolích. Původní verzi připravili pánové Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool). Produkují Avi Arad a Matt Tolmach, kteří spolupracovali na obou dílech Amazing Spider-Man. Režisér zatím není znám. V minulosti se počítalo s Alexem Kurtzmanem. Ten se ovšem upsal nové Mumii.
Datum premiéry také nebylo potvrzeno, ale když vše půjde podle plánu, tak bychom se sólového snímku ještěřího záporáka mohli dočkat v roce 2018.
V komiksech má Venom dvě tváře. První je neúspěšný novinář Eddie Brock, jehož ve snímku Spider-Man 3 ztvárnil herec Toher Grace. Ten Spider-Mana z celého srdce nenávidí, a když se z něho stane krvelačná bestie, hodlá se mu za všechny křivdy pomstít. Druhým je Flash Thompson, Peterův bývalý spolužák, který během války v Iráku přišel o obě nohy a vláda mu nabídla stát se novým hostitelem pro Venomova symbionta. Nabídku přijal a stal se vládním agentem bojujícím se super-teroristickými hrozbami.