Den nezávislosti 2: Oficiální název, podrobnosti o zápletce a nové fotky z placu

Den nezávislosti 2: Oficiální název, podrobnosti o zápletce a nové fotky z placu
UPADTE: V galerii článku najdete desítky dalších fotek z placu!
Začneme oficiálním názvem, který je patrný již z úvodní fotky. Dvojka Dne nezávislosti půjde do kin jako Independence Day Resurgence, přičemž Resurgence znamená Obnova. Název byl odhalen následujícím videem.
Den nezávislosti
Emmerich, jehož vizi mimozemské invaze z jedničky dodnes nikdo nepřekonal, na adresu filmu řekl, že nesnáší pokračování. O druhém Dni nezávislosti přemýšlí spíše jako o rebootu či rozšíření známého světa.
den-nezavislosti-2-ma-oficialni-nazev-podrobnosti-o-zapletce-a-nove-fotky-z-placu
Oficiální popis děje je následující: "Den nezávislosti byl pouhým začátkem. Vždy jsme věděli, že se vrátí. Poté, co první díl redefinoval žánr, bude mít příští epická kapitola v universu Dne nezávislosti globální záběr nevídaných rozměrů. Využívající mimozemskou technologii, budou národy Země spolupracovat na ochraně planety. Nic nás ale nemůže připravit na nové mimozemšťany a jejich ohromnou sílu. Pouze vynalézavost několika statečných mužů a žen může náš druh zachránit od vyhlazení."
Jednou z technologických vychytávek, jíž budou mít lidé k dispozici, je letecká hybridní stíhačka, využívající zčásti mimozemskou technologii.
den-nezavislosti-2-ma-oficialni-nazev-podrobnosti-o-zapletce-a-nove-fotky-z-placu-3
Další dvě uvolněné fotografie ukazují vesmírné vozidlo jménem The Moon Tug. Podle herce Liama Hemswortha, který si ve filmu zahraje impulzivního pilota Jakea Morrisona, jehož rodiče zemřeli při invazi v roce 1996, je The Moon Tug v podstatě vysokozdvižný vozík určený pro práci na Měsíci.
den-nezavislosti-2-ma-oficialni-nazev-podrobnosti-o-zapletce-a-nove-fotky-z-placu-1
den-nezavislosti-2-ma-oficialni-nazev-podrobnosti-o-zapletce-a-nove-fotky-z-placu-2
Původní snímek nám připomenou Jeff Goldblum aka vědec David Levinson, Judd Hirsch v roli jeho otce či Bill Pullman jako již bývalý prezident Spojených států. Svou roli si zopakuje i Vivica A. Fox, která si v původním filmu zahrála přítelkyni/manželku Willa Smithe. Ten bohužel účast v pokračování odmítl.
Dalšími postavami budou dcera exprezidenta v podání Maiky Monroe (Neutečeš), impulzivní stíhač a její nápadník Jake Morrison, jehož si zahraje zmíněný Liam Hemsworth (Gale ze série Hunger Games), Jesse Usher (Na vítězné vlně), jemuž připadla role syna Fox a Smithe, Brent Spiner (komandér Data ze Star Treku) jako Dr. Brakish Okun a Sela Ward (exmanželka Dr. House), jež obohatí filmové Spojené státy o další prezidentku. V zatím nespecifikovaných rolích se objeví DeObia Oparei (malá role zdravotníka v novém Dreddovi) a Joey King (Útok na Bílý dům).
Independence Day Resurgence dorazí do českých kin 23. června 2016.