Chcete si natočit svůj film za přítomnosti tuzemských legend? Vyrazte na Filmový workshop Telč.

Chcete si natočit svůj film za přítomnosti tuzemských legend? Vyrazte na Filmový workshop Telč.
Během tří dnů se detailně seznámíte s výrobou hraného a dokumentárního filmu - od námětu až po dokončovací práce. Nahlédnete pod pokličku práce renomovaných filmových tvůrců, kteří vám vysvětlí krok po kroku, jak se rodí film.
chcete-si-natocit-svuj-film-za-pritomnosti-tuzemskych-legend-vyrazte-na-filmovy-workshop-telc-2
Formou přednášek a hraných scének se první den dozvíte, jak vybrat správný námět a oslovit producenty, jak napsat synopsi a scénář. Dále pak jak se dává dohromady filmový štáb a obsazení nebo třeba jak se hledají filmové lokace.
Druhý den natočíte za asistence profesionálních tvůrců a herců s prvotřídní filmovou technikou krátký film podle vybraného námětu.
Třetí den se dozvíte, jak se takový film postprodukuje - stříhá, ozvučuje, skládá k němu hudba a podobně. Po třech dnech získáte představu, jak funguje výroba celého filmu, dostanete cenné informace od známých filmových tvůrců, herců, producentů a distributorů.
chcete-si-natocit-svuj-film-za-pritomnosti-tuzemskych-legend-vyrazte-na-filmovy-workshop-telc-1
Na koho se můžete těšit? Workshopu se zúčastní režisérská legenda Vojtěch Jasný, autor filmů Všichni dobří rodáci (1968) nebo Až přijde kocour (1963). Poradí vám též scenárista a investigativní reportér Josef Klíma nebo střihač Alois Fišárek, držitel pěti Českých lvů. Z herců se workshopu zúčastní například Markéta Hrubešová, Ondřej Malý, Lukáš Pavlásek nebo Miroslav Táborský.
Přihlášku a bližší informace o Filmovém workshopu Telč najdete zde.