V Praze brzy potkáte hvězdu z Pána prstenů. Comic-Con startuje a bude to jízda

V Praze brzy potkáte hvězdu z Pána prstenů. Comic-Con startuje a bude to jízda
Bernad Hill (Pán prstenů: Dvě věže (2002)) | New Line Cinema
V pátek 22. dubna se přesně ve 13 hodin pro všechny fanoušky a fanynky popkultury po několika měsících opět otevřou brány pražského O₂ universa. Tam budou moci trávit celý svůj víkend a užívat si bohatého programu. Na své si na Comic-Con Prague přijdou milovníci sci-fi, fantasy, hororu, japonských anime a videoher.
v-praze-brzy-potkate-hvezdu-z-pana-prstenu-comic-con-startuje-a-bude-to-jizda-6
Čeští slavní cosplayeřina Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Můžete se účastnit promítání, workshopů, soutěží, výstav a koncertů. Budete si moct ale zahrát i videohry či stolní hry. Vizuálně nejzajímavější podívanou bude jistě část programu týkající se kostýmů. Kromě toho, že na chodbách potkáte nepřeberné množství českých i zahraničních cosplayerů, opět proběhne kostýmová soutěž PragoCosplay, v níž nezáleží pouze na kvalitním kostýmu, ale i na celkovém hereckém ztvárnění cosplayované postavy. Mimo jiné si budete moct užít i nesoutěžní přehlídku dětských kostýmů.
v-praze-brzy-potkate-hvezdu-z-pana-prstenu-comic-con-startuje-a-bude-to-jizda-21
PragoCosplay na Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Organizátoři akce ale letos kromě bohatého programu přislíbili i spoustu slavných jmen. Takže se jistě těšte na fotografování, autogramiády a besedy se svými oblíbenými herci. Prahu navštíví Bernard Hill, populární Théoden z Pána prstenů, známý také jako kapitán lodi ve filmu Titanic. Potkáte zde ale i Finna Jonese ze Hry o trůny, Christophera Lamberta (Highlander), Juliana Glovereho (Indiana Jones a poslední křížová výprava), Sama Witwera (Solo: Star Wars Story), herce z Hvězdné brány, Tonyho Amendola a Roberta Picarda nebo Victorii Yeates či Richarda Coyleho, které jste mimo jiné mohli vidět v nových Fantastických zvířatech: Brumbálových tajemstvích. Vedle nich ale dorazí i řada slavných komiksových tvůrců, spisovatelů a cosplayerů.
Když budete mít mezi všemi přednáškami a dalším programem volnou chvíli, můžete zavítat i do nákupní sekce, odkud si jistě odnesete nějaký ten merch ze svého oblíbeného fandomu. Bude zde řada stánků, kde budetou k zakoupení nejen plakáty, placky či odznáčky, ale také hrníčky, klíčenky, trička, tašky, peněženky, figurky a mnoho dalšího. A pokud máte rádi originalitu či chcete podpořit české a zahraniční tvůrce, zavítejte do Artist Alley, kde budou prodávat své obrazy a vlastní merch.
v-praze-brzy-potkate-hvezdu-z-pana-prstenu-comic-con-startuje-a-bude-to-jizda-3
Beseda s Tonksovou na Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá