Na festival do Karlových Varů přijede Johnny Depp!

Na festival do Karlových Varů přijede Johnny Depp!
Johnny Depp | Ross Halfin
„Jsme nesmírně poctěni, že festival navštíví ikona současného filmu,” dodává prezident festivalu Jiří Bartoška. Johnnyho Deppa obdivujeme dlouhodobě, bude nám proto ctí jej přivítat v Karlových Varech.“
Johnny Depp
Noční můra v Elm Street | New Line Cinema
Johnny Depp ve filmu debutoval hororem Noční můra v Elm Street z roku 1984. Kultovními se staly snímky Co žere Gilberta Grapea (1993), kde si zahrál po boku Leonarda DiCapria, Mrtvý muž (1995) režiséra Jima Jarmusche nebo Strach a hnus v Las Vegas (1998). Výraznou se stala jeho spolupráce s originálním autorem Timem Burtonem, která započala rolí Střihorukého Edwarda z roku 1990.
Johnny Depp
Střihoruký Edward | 20th Century Fox
Depp se později zařadil mezi nejobsazovanější hvězdné osobnosti a svou popularitu umocnil účinkováním v sérii Piráti z Karibiku (2003-2017). Deset let je Johnny Depp též filmovým producentem, když se podílel například na vzniku snímků Hugo a jeho velký objev (režie Martin Scorsese), Temné stíny (Tim Burton) nebo Mortdecai: Grandiózní případ (David Koepp).
Johnny Depp
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Johnny Depp má na kontě tři oscarové nominace, Zlatý glóbus nebo čtrnáct prvenství v People´s Choice Award udílené filmovými fanoušky.