Karlovy Vary 2019: Slavný herec a držitel Oscara se představí v roli režiséra

Karlovy Vary 2019: Slavný herec a držitel Oscara se představí v roli režiséra
Casey Affleck a Lucas Hedges - Místo u moře (2016) | če
karlovy-vary-2019-slavny-herec-a-drzitel-oscara-se-divakum-predstavi-v-roli-rezisera-1
Bart Freundlich | Film Servis Festival Karlovy Vary
Karlovarský festival v rámci 54. ročníku představí herečku Julianne Moore a scenáristu a režiséra Barta Freundlicha uvedením jejich nejnovějšího snímku Po svatbě (2019), který měl premiéru na festivalu Sundance. Držitelka Oscara Julianne Moore převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.
karlovy-vary-2019-slavny-herec-a-drzitel-oscara-se-divakum-predstavi-v-roli-rezisera-2
Julianne Moore | Brian Bowen Smith
Julianne Moore a Bart Freundlich jsou příkladem uměleckého spojení dvou výrazných osobností. Jejich osobní i filmové partnerství se zrodilo při natáčení filmu Otisky prstů (1997), který byl Freundlichovým režijním debutem a od té doby se Julianne Moore pravidelně objevuje v manželových filmech. S Billym Crudupem si zahráli ve filmu Světoběžník (2001) dvojici, jejíž setkání provázejí zvláštní okolnosti. S Davidem Duchovnym vytvořila pár v komediálním dramatu Nevěřte mužům (2005). V novém dramatu Po svatbě, které pojednává o setkání odhalující skrytá tajemství, Julianne Moore hraje nejen hlavní roli, ale podílela se na něm i jako producentka.
První nominaci na Oscara i Zlatý glóbus obdržela Julianne Moore za snímek Hříšné noci (1997). Na Oscara byla nominována celkem pětkrát, kromě Hříšných nocí také za Hranici lásky (1999), Daleko do nebe (2002) a Hodiny (2002); pátou nominaci za roli ženy trpící Parkinsonovou chorobou ve filmu Pořád jsem to já ( 2014) proměnila v zisk prestižní ceny.
Casey Affleck, Anna Pniowsky
Světlo mého života | Film Servis Festival Karlovy Vary
Na karlovarský festival se vrací držitel Ceny prezidenta MFF KV a Oscara Casey Affleck, aby představil film Světlo mého života, který napsal, režíroval, produkoval a zahrál si hlavní mužskou roli po boku nového hereckého talentu Anny Pniowské. Snímek pojednává extrémní situaci, kdy jsou otec a dcera uvězněni v hlubokých lesích a usilují o přežití. Affleck se karlovarskému publiku představil již před dvěma roky. Tehdy zde uvedl drama Místo u moře (2016), za které obdržel svého prvního hereckého Oscara.
Casey Affleck
Julianne Moore