Šary Vary aneb Festivalové ozvěny v kinech

Šary Vary aneb Festivalové ozvěny v kinech
Z filmu Babai. | MFF Karlovy Vary
„Hlavním smyslem Ozvěn je nabídnout divákům v Praze a Brně příležitost zhlédnout snímky, které se do české distribuce nedostanou buď vůbec, nebo s mnohaměsíčním zpožděním,“ vysvětluje dramaturg Ozvěn Ivo Andrle.
Amy
Na co se můžete těšit? Představí se oceněné drama Babai (2015), které pojednává o životě dospívajícího chlapce. Necelý měsíc před distribuční premiérou se v Ozvěnách představí dokumentární snímek Amy (2015), pojednávající o předčasně zesnulé zpěvačce Amy Winehouse. Těšit se též můžete na oceněný snímek Transdarinka (2015), který byl celý natočen na mobilní telefon. V neposlední řadě se divákům v předpremiérách představí také několik oceněných českých snímků: tragikomická Domácí péče (2015) nebo nový dokumentární film Heleny Třeštíkové Mallory (2015). Pro fanoušky Varů si pořadatelé akce přichystali projekci dokumentu Filmová lázeň (2015), který do klasické kinodistribuce nezamíří.
Filmová lázeň
Mimo Prahu a Brno se můžete na Ozvěny napojit online, na internetovém portálu Aerovod. Na webu budou moci diváci za poplatek legálně zhlédnout šestici snímků: Odborný dohled nad východem slunce (2014), Evangelium podle Brabence (2015), Opři žebřík o nebe (2014), Stále spolu (2014), Filmová lázeň a Vlna vs. břeh (2014).
Vstupenky na jednotlivá představení je možné zakoupit či rezervovat on-line na webech jednotlivých kin: Kino Aero, Kino Světozor, Kino Scala. Vstupenky je možné rezervovat na tel. čísle 608 33 00 88. Předprodej na Oficiální ozvěny 50. MFFKV probíhá také na pokladnách kin.