Nora K

Nora K

Autor

Každý týden zhlédne v kině všechny nové filmy. Věnuje se scénáristice a stand-upu. V minulém životě byla právničkou. Grafomanka, co ráda i kreslí. Češka, která žije v USA.
www.podrobnosti.cz
www.instagram.com/whoisnorak


Články autora

  1. TV TIP: John Wick 2 - Gun-fu a car-fu opravdu na vrcholné úrovni
    Recenze10. 10. 2020
    TV TIP: John Wick 2 - Gun-fu a car-fu opravdu na vrcholné úrovni

    Dnes večer (od 22.10 na Primě) si v televizi můžete připomenout druhý film úspěšné série s Johnem Wickem v hlavní roli. Už za pár dní se do kin vrátí John Wick ve svém třetím akčním dobrodružství. Pojďme si připomenout recenzi z roku 2017 od naší přispěvatelky Nory K. PŮVODNÍ TEXT: V roce 2014 mne v kině postihl nečekaně skvělý zážitek. John Wick. Po skončení filmu jsme s doprovodem byli tak nadšení, že jsme po krátké zastávce v místní prodejně THC produktů (byli jsme v kině v Seattlu) a debatě o tom, jestli bychom po filmu měli jít vyloupit banku nebo něco podobného, šli na promítání rovnou znova. A bylo to stejně skvělé jako poprvé. A to nejen díky redistribuci THC - naplněných gumových medvídků z ruky do pusy.

  2. Dnes v TV: Ztracen v džungli - Představitel Harryho Pottera bojuje o život v nehostinné Amazonii
    Recenze1. 10. 2020
    Dnes v TV: Ztracen v džungli - Představitel Harryho Pottera bojuje o život v nehostinné Amazonii

    Dnes večer si v televizi (od 20.15 na Prima Cool) můžete pustit dobrodružný výpravný snímek s Danielem Radcliffem v hlavní roli dobrodruha, který uvízne v bolívijské džungli. Stojí za to dát snímku šanci? Přinášíme vám dobovou recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2018: Daniel Radcliffe již dávno přerostl svou kouzelnickou minulost a opakovaně prokázal, že je opravdu dobrý herec, který nepotřebuje jiná kouzla než kouzlo své osobnosti.

  3. Dnes v televizi: Paříž 15:17 - Clint Eastwood a teroristé ve vlaku
    Recenze15. 8. 2020
    Dnes v televizi: Paříž 15:17 - Clint Eastwood a teroristé ve vlaku

    Dnese večer (od 20:00 na Nova Cinema) si můžete připomenout drama Clinta Eastwooda, které se inspirovalo skutečným případem pokusu o teroristický útok na území Francie. Pojďme si film připomenou v dobové recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2018: Na snímek Paříž 15:17, natočený podle skutečných událostí, které se staly v roce 2015 při jízdě vlaku z Amsterodamu do Paříže, se dá nazírat několika způsoby. Jako na chvályhodný společenský počin, jako na gesto silného patriota, jako na seberealizaci herecké a režijní legendy ve značně důchodovém věku, nebo jako na kinematografické dílo. A radši bych o Paříži 15:17 psala hodnocení v té společenské prospěšnosti, patriotismu, nebo seberealizace důchodců než jako o filmu, věřte mi. Ale tyhle řádky asi čtete proto, že chcete vědět, jaký film je (špatný), ne to, jak moc má Clint Eastwood rád Ameriku (hodně).

  4. Dnes v televizi: Pepa - Hodný podpantoflák Suchánek hledá cestu ke vzpouře
    Recenze8. 8. 2020
    Dnes v televizi: Pepa - Hodný podpantoflák Suchánek hledá cestu ke vzpouře

    Dnes večer (od 20:00 na Nova Cinema) si v televizi můžete naladit komediální drama Jána Nováka Pepa s Michalem Suchánkem v hlavní roli muže, který ví, že musí změnit svůj dosavadní život. Ale jak na to odhodlat se k prvnímu těžkému kroku? Stojí za to snímek sledovat? Otevíráme dobovou recenzi: Hned na začátek přiznám, že když jsem viděla trailer na film Pepa (2018), tak se mi na české poměry docela líbil a začala jsem se na film i celkem těšit. Ano, věděla jsem, že to je od Jána Nováka, režiséra Kameňáku 4 (2013) a příšernosti nazvané Dukátová skála (2018). A co hůř, na scénáři s režisérem spolupracoval autor Špindlu (2018).

  5. Retro recenze: The Florida Project - nejlepší film s dětmi v rolích rozjívených, vulgárních "spratků"?
    Recenze11. 7. 2020
    Retro recenze: The Florida Project - nejlepší film s dětmi v rolích rozjívených, vulgárních "spratků"?

    PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2018: Pokud vás film The Florida Project (2017), snímek zachycující letní dobrodružství několika dětí na Floridě, podle traileru nezaujme, nenechte se tím, prosím, odradit a i tak si na to zajděte. Přišli byste totiž o opravdu unikátní dílo plné naprosto nepochopitelně skvělých hereckých výkonů, jejichž většinu vám zprostředkují neherci nebo prvoherci. Protože snad jen dvě jména či obličeje vám mají šanci něco říct.

  6. Skvělý herec Paul Dano popisuje své režijní "poprvé"
    Téma19. 6. 2020
    Skvělý herec Paul Dano popisuje své režijní "poprvé"

    PŮVODNÍ TEXT Z ŘÍJNA 2018: Paul Dano už dlouho patří k mým oblíbeným hercům. Až na pár výjimek znám celou jeho filmografii. Nejvíc se mi líbil ve filmech Až na krev (2007), Zmizení (2013), Love & Mercy (2014), Malá Miss Sunshine (2006). Ale hraje skvěle i v lehčích žánrech jako třeba Zatím spolu, zatím živi (2010) nebo Ruby Sparks (2012). Takže když jsem dostala příležitost jít si poslechnout o jeho zkušenosti jako prvorežiséra, a navíc si pak s ním i popovídat a zeptat se ho na pár otázek, zajásala jsem.

  7. O skládání prádla, masových hrobech a strachu o kina. Scenáristka Nora K píše z New Yorku
    Téma24. 5. 2020
    O skládání prádla, masových hrobech a strachu o kina. Scenáristka Nora K píše z New Yorku

    Tak už jsem doma přes dva měsíce. Zatímco za mými okny se Brooklyn vrací do celkem běžného života (pouliční hudba hraje 24/7, na zápraží se opět skupinově vysedává, vůně pálené trávy je zpět a po ulicích už zase projíždí pojízdní zmrzlináři), já zjišťuji, že mě to překvapivě trochu mrzí.

  8. Retro recenze: Tiché místo - "prima" horor beze slov, který ocenil sám Stephen King!
    Recenze2. 5. 2020
    Retro recenze: Tiché místo - "prima" horor beze slov, který ocenil sám Stephen King!

    Pozoruhodný děsivý přírůstek z roku 2018 si můžete dnes večer připomenout na televizních obrazovkách. Tiché místo se stalo v době uvedení událostí, tak si pojďme v dobové recenzi připomenout, proč stojí za pozornost. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2018: Nejnovějším hitem z mého oblíbeného žánru (horor) je film Tiché místo (2018) od Johna Krasinskiho, režiséra dosud více etablovaného spíš jako herce, byť nejnovější počin nebyl jeho režijní debut, kterým de facto bylo poskládání obrázků do úvodní znělky americké verze seriálu Kancl (2005), jehož pár dílů si pak zkusil i zrežírovat. V roce 2016 následoval celovečerní debut v podobě nepříliš výrazného filmu Hollarovi (2016) a nyní se dostáváme k Tichému místu.

  9. Proč si nemůže dovolit onemocnět a neumřít? Scenáristka Nora K píše z New Yorku
    Téma4. 4. 2020
    Proč si nemůže dovolit onemocnět a neumřít? Scenáristka Nora K píše z New Yorku

    Poprvé v životě cíleně poslouchám Smetanu. K práci mi nyní již několikátý den hraje Má vlast. Nebylo to žádné uvědomělé rozhodnutí, dělala jsem rešerši ke svému příštímu filmovému projektu, ve kterém se zmiňuji o tvorbě Antonína Dvořáka, a Youtube mi pak Smetanu nabídl jako další “logický” krok. A po dlouhé době mi volba umělé inteligence padla do noty.

  10. Recenze: Uncut Gems - John Wick naruby aneb Sandlerova kinematografická ruka v kalhotkách
    Recenze1. 1. 2020
    Recenze: Uncut Gems - John Wick naruby aneb Sandlerova kinematografická ruka v kalhotkách

    Film Uncut Gems, režírovaný bratrským duem Bena a Joshe Safdiových, je počinem roku, ne-li několika posledních let. A to, že je v hlavní roli Adam Sandler, by nemělo odradit ani ty největší z jeho odpůrců.

  11. Retro recenze: Hrdinové ohně - Smrtící plameny, správní chlapi a nečekaně dobré drama o hrdinech v utajení
    Recenze27. 9. 2019
    Retro recenze: Hrdinové ohně - Smrtící plameny, správní chlapi a nečekaně dobré drama o hrdinech v utajení

    Dnes večer si v televizi můžete pustit nenápadné drama vzdávající hold odvážným mužům a jejich riskantnímu povolání, hasičům. Pojďme si působivý snímek připomenout v dobové recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2017: Hrdinové ohně (2017) je velmi dobrý film. A to nejen tím, že můžou zaujmout relativně širokou diváckou základnu. Je to z části "Top Gun, akorát s požárníky" a z části "čistokrevné oscarové drama". Ale přitom mu nechybí humor, nadhled a skvělé herecké výkony. Z traileru tohle všechno ovšem možná nepoznáte, a tak se leckterý divák na film podívá převážně kvůli očekávání akce a pak třeba bude trochu překvapen, že jí tam tolik není. Což není na škodu, film má jiná želízka v ohni.

  12. Od Deadpoola k vlastnímu komiksu aneb Jak se žije ilustrátorům
    Rozhovory15. 9. 2019
    Od Deadpoola k vlastnímu komiksu aneb Jak se žije ilustrátorům

    Mindy Indy je americká ilustrátorka žijící v Brooklynu. Jelikož tam žiju taky, pohybujeme se ve stejných kruzích a fandím jejímu komiksu, rozhodla jsem se jí vyzpovídat. Jak se vlastně žije takové ilustrátorce na volné noze, jejíž zkušenosti zahrnují jak barvení Deadpoola pro Marvel, tak pouliční kreslení a vše mezitím?

  13. GLOSA: Jak moc je nakreslený ženský zadek nebezpečný pro společnost a seriálového diváka?
    Téma14. 2. 2019
    GLOSA: Jak moc je nakreslený ženský zadek nebezpečný pro společnost a seriálového diváka?

    Již za několik týdnů vyjde na internetové televizi Obbod první epizoda mého seriálu "Šeptej Nahá Stín". Což znamená, že momentálně vrcholí naše snahy o úspěšnou reklamní kampaň pro seriál, ve kterém se Radek Banga představí v roli studenta astrofyziky Robina a Anna Lucie Schollerová coby jeho roztomilá spolubydlící Sofie.

  14. Nejlepší nezávislé americké filmy za rok 2018 (1. část)
    Téma1. 1. 2019
    Nejlepší nezávislé americké filmy za rok 2018 (1. část)

    V roce 2018 se urodilo velké množství kvalitních filmů z menších produkcí, nebo dokonce z rukou debutujících režisérů. Tady je jedna desítka těch filmů, které mne zatím nejvíc zaujaly. A už nyní je mezi nimi i film za maximální počet bodů.

  15. Recenze: An Evening with Beverly Luff Linn - bizarní film pro lidi, co to aspoň trochu nemají v hlavě v pořádku?
    Recenze22. 10. 2018
    Recenze: An Evening with Beverly Luff Linn - bizarní film pro lidi, co to aspoň trochu nemají v hlavě v pořádku?

    Naprosto vrcholně bizarní snímek An Evening with Beverly Luff Linn (2018) je film, který si zapamatujete. Je totiž hodně jiný. Než cokoliv, co jste zvyklí normálně vídat na plátně. Má skvělé obsazení sestávající z vynikajících komiků a herců známých (Matt Berry, Jemaine Clement, Aubrey Plaza, Craig Robinson, Emile Hirsch) i neznámých (Sam Dissanayake, Jacob Wysocki, John Kerry).