Tržby v českých kinech: Vítězná trojice si po týdnu pouze vyměnila místa. Žebříček ovládla Zmizelá.

Tržby v českých kinech: Vítězná trojice si po týdnu pouze vyměnila místa. Žebříček ovládla Zmizelá.
Zmizelá | 20th Century Fox
Návštěvnost tuzemských kin a zájem o filmy poměrně dost opadla. Proč? Zřejmě kvůli slunečnému listopadu. Ve čtvrtek navíc vstoupilo do kin sice sedm snímků, ale poměrně nevýrazných. Dvacítku nejnavštěvovanějších vidělo o tomto víkendu méně než 100 tisíc diváků. O týden dříve to bylo kolem 130 tisíc...
Nejvíce táhlo drama Zmizelá, které se po dvou víkendech Drákulovy nadvlády vrací na špici žebříčku. Tentokrát na fincherovku přišlo 12.134 diváků. V pokladnách nechali 1.7 milionu korun.
Luke Evans
Drákula: Neznámá legenda. Druhé místo víkendového žebříčku tuzemských tržeb.
Neznámá legenda o Drákulovi skončila druhá. Oproti předchozímu víkendu si pohoršila o 53 procent, na film přišlo 8.439 fanoušků, kteří za film zaplatili 1.2 milionu korun.
trzby-v-ceskych-kinech-vitezna-trojice-si-po-tydnu-pouze-vymenila-mista-zebricek-ovladla-zmizela
Falešní poldové odstartovali na čtvrté příčce.
Francouzská komedie Co jsme komu udělali? si drží pozici. A nutno dodat, že poněkud překvapivě. Na snímek vyprávějící o jedné rozvětvené multi-kulti rodině přišlo 8.866 diváků. Do pokladen přinesli 1.194 milionu korun. Pravda, nejsou to závratná čísla. Ale vzkaz tvůrcům a distributorům/kinařům zcela jednoznačný: Chceme se bavit, vlastně nás tak docela nezajímají slavní herci a hollywoodské produkce. Pompézní marketing se klaní ležérním Francouzům. Za nimiž, i když jen o bradavku plavčice z pobřežní hlídky, skončili Falešní poldové (2014). Přišlo na ně sice 8.952 diváků, ale za film zaplatili o 1.500 korun méně než vyznavači francouzské komedie.
WINX CLUB: V tajemných hlubinách
WINX CLUB na šestém místě.
Ze čtvrtého na páté místo poodstoupil akční John Wick (2014). Thriller devadesátkového ražení vidělo 6.884 diváků. Za film zaplatili 974 tisíc korun. Masivní nasazení do 86 kin (vůbec nejvyšší číslo mezi dvacítkou) vyneslo na šesté místo rozpačitý italský animák WINX CLUB: V tajemných hlubinách. Jedná se o produkt de facto DVD ražení, který najdete v každé druhé trafice. 6.278 diváků přišlo o premiérovém víkendu na víly tanečnice. Za film zaplatili 737 tisíc korun. Jak se v kinech objeví film pro nejmenší diváky, je zájem. Ale ta kvalita...
Liam Neeson
"Liame, co se to děje?! Seš až čtrnáctej..."
Největší překvapení víkendu? Až čtrnácté místo pro premiérový thriller Mezi náhrobními kameny (2014). Na Liama Neesona, který znovu hraje mstitele s temnou minulostí, vyrazilo 2.556 fanoušků. Za film zaplatili 340 tisíc korun. Způsobilo malý zájem diváků nešťastné nasazení hned po úspěšnějším a tematicky i žánrově podobném Johnu Wickovi? Nebo už Liam Neeson prostě netáhne?
Ve čtvrtek vstupuje do kin dlouho očekávaný Interstellar (2014). Zlákají červí díry a téma přesahující člověka/planetu Zemi davy? Jsem zvědavý.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.