FAMUfest se ocitne ve stavu beztíže!

FAMUfest se ocitne ve stavu beztíže!
„Jsme přesvědčeni, že princip soutěže není jedinou hybnou silou, která filmový materiál pohání vesmírem. Naše loď letí na Beztíži – to je stav, kdy člověka opouští tíže stereotypů, stav, kdy se loď sama pohání pouhou svou radostí z letu,“říká umělecký ředitel přehlídky Robin Kvapil.
Porotce letos nahradí tzv. arbitři, kteří po zhlédnutí patřičné kolekce k filmům zaujmou nějaký postoj a budou o něm diskutovat jak s jejich tvůrci tak s diváky v sále. Role arbitrů se zhostí režiséři Robert Sedláček (Pravidla lži, Rodina je základ státu) a Julius Ševčík (Restart, Normal), skladatel a hudebník Jan P. Muchow (Samotáři, Ženy v pokušení), šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery, skladatel a malír Vladimír Franz (Kamenný most) a herečka Petra Špalková (Smradi, Marta).
Letošní FAMUfest nabídne 101 film všech kateder pražské FAMU. Promítat se bude od pátečního ráno do nedělního večera. Denní vstupné činí 100 korun. Součástí doprovodného programu jsou výstavy, přednášky i koncerty (mj. němečtí Candie Hank či rakouští Fuckhead).
Více o festivalu na www.famufest.cz nebo facebooku.