Trailerová nálož týdne: Tři mušketýři se vrací, mají Evu Green jako Milady a jsou velkolepější než kdy dřív

Trailerová nálož týdne: Tři mušketýři se vrací, mají Evu Green jako Milady a jsou velkolepější než kdy dřív
Tři mušketýři: D'Artagnan | Pathé

Bledé modré oko (film)

režie: Scott Cooper
hrají: Christian Bale, Harry Melling, Gillian Anderson, Robert Duvall
premiéra: Netflix, 6. ledna 2023
Režisér Scott Cooper (Pryč od pece, Nepřátelé) představuje druhou upoutávku na svůj očekávaný nový snímek, který se podívá exkluzivně na Netflix. Jeho děj se odehrává v roce 1830 a hlavní role se ujal Cooperův oblíbený spolupracovník Christian Bale (jde o jejich třetí spolupráci). Na akademii West Point naruší jednoho říjnového večera klid nález těla mladého kadeta houpajícího se na laně. Případ začne vyšetřovat detektiv ve výslužbě s mladým kadetem Edgarem Allanem Poem (Harry Melling).
Bledé modré oko

Perry Mason – 2. série (seriál)

hrají: Matthew Rhys, Shea Whigham, Sean Astin, Eric Lange
premiéra: HBO, 6. března 2023
Když byl poprvé oznámený reboot Perryho Masona, nikoho ani ve snu nenapadlo, že se v něm podíváme do Los Angeles roku 1931. Dramatický seriál, inspirovaný postavami z knih spisovatele Erlea Stanleyho Gardnera, si vzal za cíl sledovat počátky kariéry Perryho Masona, často označovaného za největší právnickou legendu americké literatury. A protože si seriál vedl v číslech slušně, čeká nás příští rok v březnu druhá řada. Jak bývá u HBO dobrým zvykem, tradičně se bude vysílat vždy jedna epizoda týdně.
Perry Mason

Tři mušketýři: D'Artagnan / Tři mušketýři: Milady (film)

režie: Martin Bourboulon
hrají: Eva Green, Oliver Jackson-Cohen, Vincent Cassel, Vicky Krieps
premiéra: kino, 6. března 2023 (D'Artagnan), 14. prosince 2023 (Milady)
Mizerných adaptací Tří mušketýrů bylo už tolik, že se tím směrem bojíme jen podívat. Režisér Martin Bourboulon se navíc zatím neprofiloval jako někdo, kdo by měl zvládnout velkorozpočtovou historickou fresku s akční příchutí (zatím se věnoval hlavně komediím). První upoutávka na nový dvojfilm –⁠ ano, čekají nás hned dva filmy, což je ovšem vzhledem k délce předlohy v pořádku –⁠ ale vypadá natolik dobře, že se člověk těžko ubrání zvědavosti. Kulisy, výprava, gradace, to vše v traileru šlape na jedničku. A Eva Green jako tajemná Milady? I kdyby zbytek nestál za nic, už kvůli ní se vyplatí oba filmy v kině vidět.
Tři mušketýři: D'Artagnan | Bioscop

Champions (film)

režie: Bobby Farrelly
hrají: Woody Harrelson, Ernie Hudson, Cheech Marin, Matt Cook
premiéra: kino, 27. března 2023
Kdysi dávno tvořili bratři Bobby a Peter Farrelly jistotu ve škatulce debilních, ale velmi zábavných komedií (Blbý a blbější, Něco na té Mary je). V roce 2014 se jejich cesty rozešly, a zatímco Peter se vydal umělečtějším směrem (Zelená kniha, Na pivo do první linie), Bobby svůj první sólový celovečerní projekt dlouho hledal. Našel ho v komedii Champions, v níž musí Woody Harrelson za trest trénovat basketbalový tým lidí s hendikepem. Což zní jako typická farrellovina, ale trailer spíše buduje feeling good movie (každý nechť si určí, jestli to je dobře, nebo ne). Každopádně za závěrečný vtípek, který docení fanoušci Temného případu, má snímek malé, bezvýznamné plus.
Šampióni | Universal Pictures

You People (film)

režie: Kenya Barris
hrají: Jonah Hill, Julia Louis-Dreyfus, Eddie Murphy, David Duchovny
premiéra: Netflix, 27. ledna 2023
Kdo by neznal ten trapný moment, kdy se jde poprvé seznámit s rodiči své drahé polovičky? V nové komedii You People, kterou si představitel nápadníka Jonah Hill sám napsal na tělo, bude jeho nemotora čelit tomu, že nemají s přítelkyní stejnou barvou kůže, což přirozeně vede i k nějakým těm rozdílům v rodinách (a jejich plánovanému setkání). A nepůjde o žádné těžkotonážní drama, ale o film, který chce celou tuto absurdní situaci zachytit s nadhledem. Pokud budeme soudit z krátkého teaseru, čeká nás výživná podívaná, kde prostor zazářit nedostane jen Hill, ale i představitelé rodičů. Eddie Murphy si s přehledem krade scénu pro sebe už teď a na Hillově straně budou Julia Louis-Dreyfus a David Duchovny.
Z jiného těsta

Gen V (seriál)

hrají: Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Patrick Schwarzenegger
premiéra: Prime Video, 2023
Jestli někomu chybí seriál The Boys (oficiální český název je Banda, ale stejně ho nikdo nepoužívá), pro toho má Amazon ideální výplň při čekání na čtvrtou řadu. Již příští rok se dočkáme seriálového spin-offu s názvem Gen V, v němž se podíváme na Univerzity Godolkin, která je určená mladým lidem, jejichž životy změnily superhrdinské schopnosti. Přirozeně jde o místo, jež patří společnosti Vought International, a první trailer slibuje nějaké ty známé tváře a hlavně hodně krve a drsného humoru. Držíme palce, aby tenhle mladší bráška The Boys zaválel. Přesné datum premiéry zatím neznáme.
Gen V | Amazon Prime Video

Kinolog: Tenhle film vyhraje Oscary. Čechy ale nezajímá. Řekneme vám proč

Fabelmanovi jsou poloautobiografické dílo režiséra Stevena Spielberga. 75letý klasik, co má za sebou přes 40 filmů, už u nás ale přestává být hvězdou a jeho zpověď je až příliš nenápadná a sofistikovaná.