Tři mušketýři: D'Artagnan

71%
Tři mušketýři: D'Artagnan
První část strhující adaptace legendárního románu Alexandera Dumase o mladém a sebevědomém D’Artagnanovi a jeho cestě stát se mušketýrem. Odvážný mladík se při hledání útočníků, kteří jej napadli při záchraně mladé ženy, ocitá až v Paříži. S dopisem od svého otce v rukou se přidává ke kadetům, jež se společně bijí za čest Francie a z osobní pomsty se dostává do vřavy skutečné války a intrik kardinála z Richelieu. Po boku tří statečných mušketýrů Athose, Porthose a Aramise se vydává zabránit hrozbě v podobě invaze z Anglie. Do jeho života navíc vstupuje nádherná Milady de Winter, do které se bezhlavě zamiluje.



Recenze: Tři mušketýři: D'Artagnan

Kinobox.cz
60%

Další adaptace Tří mušketýrů rozhodně nedělá ostudu, ale to asi není laťka, se kterou bychom se měli spokojovat. Potěší pár pěkných bojových scén a štědrá francouzská výprava, jinak je ale stále nejlepší alternativou vzít do ruky knížku.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Za mě by to bylo tak za 65%, ale nakonec jsem se přiklonil k 70%. Jsem zvědavý, kam se příběh bude dále posouvat. Zpracování Tří mušketýrů trošku jinak. Krásné kostýmy, interiéry. Výborný Athos, který ale nedostal moc prostoru. Na straně druhé příliš naivity a také trocha klišé. Dobré, druhý díl určitě nevynechám.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
7
U Tři mušketýři: D'Artagnan Martin Bourboulon a spol. k adaptování legendárního románu Alexandra Dumase přistupují krapet jinak, než většina známých adaptací, výsledkem je poté realističtější a vážnější záležitost, která známý příběh představuje v krapet jiném světle, přesto se jedná o řemeslně zdařilou a dostatečně vtahující záležitost, která snadno vyvolá zvědavost na druhou část. Příklad evropského velkofilmu, který by se v Hollywoodu neztratil.... Více zde
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Když už se někdo zhostí filmové adaptace nějakého literárního díla, myslím si, že by to měl dělat někdo, kdo má k autorovi, nebo samotnému dílu nějaký vztah či předpoklad. A i když nejznámější adaptace legendární knihy Alexandre Dumase z roku 1993 není vůbec špatná a jednu dobu jsem si ji, i při jejích častém televizním protáčení, vyloženě vychutnával.. Nicméně když se začalo šuškat o novém zpracování a že dokonce půjde rovnou o dva filmy, to celé v ryze francouzském provedení, projekt mě začal zajímat.. Ambice tvůrcům nechyběly.. Ale že půjde o takovou parádu, která tak věrně nasaje atmosféru absolutistické francouzské monarchie k tomu nemá potřebu nic romantizovat a naplno vás ponoří do špinavého období tehdejší doby, tak to bych nečekal... S očekáváním něčeho zajímavého se mi dostala podívaná, jaká tu už dlouho nebyla.. Fantastické pojetí představení hlavních hrdinů, které sice probíhá tou klasickou kličkou, jenže vypadá to prostě jinak.. Spojení zajímavých francouzských hereckých osobností vcházejíce do známého příběhu, který ještě nikdy nevypadal takhle líbivě. Film, který se rozhodl poskvrnit romantické vykládání si literárních klasik a jim podobným hrdinským eposům. Intrikářská francouzská společnost, která není jednotná ani v těch nejvyšších patrech.. I když pro znalce předlohy nejsou příběhové zvraty žádnou neznámou, tak i přesto se je tvůrci, co nejvíce snaží zahalit šedí. Odvaha přičichnout k detektivním prvkům jen podtrhuje napínavost filmu a zainteresovanost diváka. Současně. ale dokáží tvůrci uspokojit ve více rovinách a dostatečně se věnují nejen politice, ale i lásce nebo akci. A tohle všechno vypadá pořád elegantně. Skvěle vyvážené obsazení navíc dokáže v případě ryze konverzačních scén jen přidávat na poutavosti... I když si myslím, že mě druhý díl bude pro větší prostor Evičky Green bavit více, tak jsem spokojený a namlsaný, co v sérii ještě bude. A jako bonus jde o dvouhodinovku francouzštiny, kde i když nerozumím jedinému slovíčku, líbivěji to už podat nejde.. Nezbývá než se těšit na brzké pokračování. /viděno v kině/ 85%


Dodatečné informace

Původní název:
Les trois mousquetaires: D'Artagnan (více)
  • Francie Tři mušketýři: D'Artagnan
  • Francie Les trois mousquetaires: D'Artagnan
  • Francie The Three Musketeers: D'Artagnan
  • Francie Traja mušketieri: D'Artagnan
Premiéra v ČR:
6. 4. 2023
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie
Rozpočet:
27,5 mil. USD
Tržby:
31,78 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tři mušketýři: D'Artagnan je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Tři mušketýři: D'Artagnan


Podobné


Powered byJustWatch