Režisér Rychle a zběsile přichází se seriálem, v němž má Deadpoolova milá vlastní verzi černé listiny

Režisér Rychle a zběsile přichází se seriálem, v němž má Deadpoolova milá vlastní verzi černé listiny
The Endgame | NBC
Nedávno dopadená Elena Fedorová (Morena Baccarin), jeden z největších zločinců na světě, organizuje řadu koordinovaných bankovních loupeží po celém New Yorku. Co si od toho slibuje? Nikdo neví, ale má jasný požadavek – chce spolupracovat s agentkou FBI Val Turner (Ryan Michelle Bathe).
Abyste chápali, proč jsem v úvodu zmínil seriál Černá listina, který se stále ještě vysílá (nové epizody jsou na Netflixu) – Spaderův Reddingon, rovněž jeden z nejhledanějších zločinců na světě, se v něm nečekaně vzdá FBI. Přichází s návrhem, že bude spolupracovat na odhalení jiných padouchů, ovšem s podmínkou: musí u toho být agentka Elizabeth Keen (Megan Boone).
Seriál The Endgame se tak ani nesnaží tvářit, že Černou listinu nevykrádá. Trailer působí v podstatě jako remake a je otázkou, co vlastního si tvůrci připravili. Jistou zárukou by mělo být jméno Justina Lina (série Rychle a zběsile), který je pod seriálem podepsaný jako režisér a výkonný producent.
Nemalým lákadlem je pak obsazení Baccarin do hlavní „záporné“ role. Uvozovky používám proto, že charakterizace její postavy nepochybně nebude, stejně jako u Reddingtona, černobílá. Baccarin je filmovým nadšencům známá hlavně z Deadpoola, skutečnou hvězdou je nicméně ve světě televizní zábavy. Nesmazatelnou stopu zanechala v seriálech Firefly, Hvězdná brána, Gotham, V, Mentalista, Dobrá manželka a Ve jménu vlasti.
Mentalista
Mentalista | CBS
The Endgame startuje v Americe na stanici NBC již 21. února. Dostupný bude také na streamovacích službách Hulu a Peacock, které nicméně v Česku nemají v tuto chvíli zastoupení. Zda se seriál podívá na některou z lokálních streamovacích služeb, nevíme, ale budeme vás včas informovat.