Krok za krokem: Z klukovské Al vyrostla dvojnásobná máma, která se dnes živí hlavně hlasem

Krok za krokem: Z klukovské Al vyrostla dvojnásobná máma, která se dnes živí hlavně hlasem
Christina Lakin | ABC
Lakin je dnes 43 let a již ve svých dvanácti, kdy roli Al získala, věděla, že jde o velkou věc. „Když jsem zjistila, že v té show budu, řekla jsem: ‚Je to tady. Dokázala jsem to.‘ Úplně mě to pohltilo. Bylo to hrozně cool, protože jsem byla fanoušek, dítě, co sledovalo sitcomy Plný dům a Perfect Strangers. Takže když přišli v pátek kamarádi na přespávačku a máma se nás ptala, co chceme jíst a na co koukat, chtěli jsme vždycky pizzu a koukat na sitcomy.“
Seriál Krok za krokem se vysílal v letech 1991 až 1998 a Lakin v něm, podobně jako její seriáloví sourozenci, doslova vyrostla. „Jako dítě jsem neměla sestru ani bratra, najednou jsem jich díky seriálu měla pět. Když z placu odešel učitel, Brandon Call mě hned praštil – přesně jako velký brácha. Staci Keanan jsem byla ohromená a pořád jsem si v její přítomnosti říkala: ‚Nebuď nerd.‘ Vnitřně jsem byla napůl kluk a v duchu jsem hrozně chtěla, aby mě Angela Watson a Staci Keanan akceptovaly jako jednu z nich,“ shrnula Lakin své dojmy z doby, kdy začala poznávat seriálové sourozence.
krok-za-krokem-z-rostacke-al-vyrostla-krasna-maminka-ktera-se-dnes-zivi-hlavne-hlasem
Krok za krokem | ABC
Konec seriálu Lakin shrnula slovy: „Byli jsme velká, šťastná rodina. Zní to jako klišé a že si vymýšlím, ale je to tak.“ Tato televizní rozlučka znamenala vesměs i konec její hvězdné kariéry. Není neobvyklé, že dětští herci ze sitcomů už dál nenajdou uplatnění. A Lakin se bohužel do téhle skupiny, navzdory nepopiratelnému rošťáckému charismatu, zařadila. Nevypadla ale ze showbyznysu úplně.
Pravidelně hostuje ve známých seriálech (Kriminálka New York, Sběratelé kostí, Taková moderní rodinka), sem tam se podívá i do světa filmu (Svátek matek, Veronica Mars). Nejvíce se v posledních letech chytla ve světě dabingu. Mezi roky 2009 až 2019 byla členkou týmu oblíbeného kresleného seriálu Griffinovi a svým hlasem se podílela také na úspěšných herních sériích Rainbow Six, The Walking Dead, Mass Effect nebo Uncharted. V roce 2012 debutovala jako režisérka komediální mockumentary sérií Lovin' Lakin, v níž se věnovala vlastnímu návratu do Hollywoodu. Mezi lety 2018 až 2022 režírovala devět epizod úspěšného sitcomu Goldbergovi.
A hlavně je také matkou. Lakin je od roku 2014 vdaná za herce Brandona Breaulta, s nímž má dvě děti. Jejich dcera Georgia James se narodila v březnu 2016, syn Baylor v září 2018. Své dojmy z mateřství shrnula slovy, že být mámou je její zatím nejtěžší, ale současně i nejlepší role, kterou by za nic na světě nevyměnila. A pravidelně sdílí fotky s rodinou na svém Instagramu.