Svátek matek

61%
Svátek matek

Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)




Recenze: Svátek matek

Kinobox.cz
30%

Svátek matek je vlastně jako ty nejhorší české "romantické komedie", s tím rozdílem, že se jistí docela schopní lidé pokoušeli v postprodukci katastrofálně nepodařené dílo nějak zachránit. Marně.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Velice pohodový snímek stereotypně poukazující hlavně na přípravy oslav dne matek a počínání různých rodin. Hlavní dvojicí jsou však rozvedení partneři domlouvajíce se kdy a s kým budou děti trávit den a volný čas. Nevraživé hádky jsou však rozhodně vynechány. Příběh se odehrává krátce před dnem svátku matek a tak nějak skromně poukazuje na běžný ´filmový´ život dotýkající se mnohých úskalí a emocí. Film má hlavně za cíl povznést vděk a lásku všem matkám a ukázat jejich silné pouto. Otcové jsou tedy jako obvykle opět povzneseni opovrženě. Jinak se nezapomnělo snad na nic. Mezilidské vztahy jsou hlavní devízou a tak tu nesmí chybět gay manželství, velký věkový rozdíl mezi partnery, problém s nadváhou i krásou. Inu, o děti se stará kde kdo. Samozřejmě je děj opředen ohromným klišé, ale proč by to nakonec u takovéhoto filmu vadilo. Poklidné vyprávění sem tam vyvolávající úsměv, úzkost a hlavně zdvořilé pochopení. Takže vlastně taková lehčí moralitka.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
A je tu třetí díl trilogie Garryho Marshalla o lidských vztazích. U této trilogie platí čím další díl čím slabší. Obsazení baví, ale film začně pořadně bavit až od druhé části. Přesto však zabolí že bych od Marshalla radši viděl další Deníky princezny.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Svátek matek mě opravdu příjemně překvapil, ačkoliv romantické komedie ráda nemám. Obsazení mě nakonec přesvědčilo o tom, že to bude stát za to, a skutečně, zejména Jennifer Aniston se mi velmi líbila. Nakonec se z filmu vyklubala docela příjemná komedie, ve které se překvapivě skoro žádná romantika neobjevila. Ze začátku jsem se ve filmu sice trošku ztrácela díky velkému počtu různých postav, ale v závěru jsem filmu přišla na chuť. Samozřejmě ani tady se scenáristi nevyhnuli rádoby dojemným řečičkám, ale naštěstí jen v malé míře. Vidím to na takových pěkných 60% . Navíc mě velmi potěšil otevřený konec mezi Jennifer Aniston a Jasonem Sudeikisem.

Dodatečné informace

Původní název:
Mother's Day (více)
  • USA Svátek matek
  • USA Mother's Day
Premiéra v ČR:
19. 5. 2016
Distributor:
Freeman Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
48,78 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění