Proslul opileckými skandály a vyhrožováním ženě. Přesto, anebo právě proto, hraje v novém thrilleru alkoholika, který je podezřelý z vraždy manželky

Proslul opileckými skandály a vyhrožováním ženě. Přesto, anebo právě proto, hraje v novém thrilleru alkoholika, který je podezřelý z vraždy manželky
Last Looks | Waldo Film Productions
Nikdo nemůže Melu Gibsonovi upřít talent. Současně je nezpochybnitelné, že má řadu osobních problémů, jimiž si v posledních dvou dekádách slušně pošramotil pověst. Za všechny výstřelky připomeňme to, že v opilosti po telefonu vyhrožoval přítelkyni, nebo jeho narážky na židy. Každý si ale zaslouží druhou šanci. A v Hollywoodu milují comebacky. Ostatně aby ne, zpravidla dobře vydělávají. Gibson má tak před sebou roli v televizním spin-offu Johna Wicka, seriálu Continental, a také Smrtonosnou zbraň 5. V té si nejen zahraje, ale současně by se měl chopit režie. Snímek původně připravoval režisér předchozích dílů Richard Donner, realizace se ale bohužel nedožil.
K návratu na vrchol je jednoznačně třeba i trocha odvahy. Nebát se vystoupit z komfortní zóny, případně rovnou parodovat sebe sama. Takový Nicolas Cage si na tom v posledních letech postavil kariéru. Přesto je Gibsonova role v novince Last Looks hodně na hraně – nejenže ztvárnil arogantního herce, který si rád dopřává alkohol, ale navíc je jeho Alastair Pinch podezřelý z vraždy manželky. A to v tu samou chvíli hraje v pořadu Johnny’s Bench soudce! Aby toho nebylo málo, Pinch chlastá tolik, že netuší, jestli svou ženu opravdu zabil, nebo ne. To je vzhledem ke Gibsonově minulosti docela těžký kalibr. Pokud ale budeme vycházet z nálady traileru, Gibson přiznaně přehrává a tím se záměrně zesměšňuje. Je nicméně otázkou, zda jeho výkon naopak nebude na publikum působit dojmem, že své dřívější excesy zlehčuje.
Waldo
V prvních reakcích je každopádně Gibson za roli chválený a samotný snímek sbírá převážně nadprůměrné známky. Hodně tomu pomáhá silné obsazení dalších rolí. Charlie Hunnam (Zákon gangu) hraje Charlieho Walda, zneuctěného bývalého policajta, který začne na žádost Pinche případ vyšetřovat. Morena Baccarin (Deadpool) se ujala role Loreny Nascimento, Charlieho ex. Mezi další známější jména patří Clancy Brown (záporák z poslední série Dextera) a Rupert Friend (Peter Quinn z Ve jménu vlasti).
Last Looks natočil Tim Kirkby (Akční park), americká premiéra je stanovena na 4. února. Scénář napsal Howard Michael Gould (Šest žen Henryho Lefaye), který vycházel z vlastního stejnojmenného románu. Jde o první díl momentálně třídílné knižní série, jejíž hrdinou je právě Charlie Waldo.
Waldo
Last Looks