Top kina ČR: Proč ani vítěz žebříčku nemá důvod k radosti

Top kina ČR: Proč ani vítěz žebříčku nemá důvod k radosti
Klan Gucci | Forum Film
5. ETERNALS (země vzniku: USA)
Eternals
tržby 561 tisíc Kč / návštěvnost 3266 diváků / 54 kin
Pátý víkend se mezi nejnavštěvovanějšími tituly drží marvelovští Eternals. Bozi, polobozi a lidé v nové komiksové týmovce nicméně neválí tak, jak by se od slavného studia očekávalo. V tuzemských kinech je prozatím viděly jen 132 tisíce diváků, kteří za vstupenky zaplatili 23 milionů korun. Pro srovnání, podobné statistiky má například tuzemská komedie Přání Ježíškovi.

4. DUNA (USA)
Duna | Vertical Entertainment
tržby 679 tisíc Kč / návštěvnost 3592 diváci / 45 kin
Nová verze Duny je na tom o poznání lépe. První část filmové ságy Denise Villeneuvea se v tuzemských kinech promítá sedmý víkend a celkově má na kontě 260 tisíc platících a 48 milionů korun v rámci tržeb. Solidní výsledek, když přihlédneme k tomu, že šlo o adaptaci specifické knižní látky. Celosvětově má Duna na kontě 382 milionů dolarů.

3. ENCANTO (USA)
Encanto
tržby 913 tisíc Kč / návštěvnost 6026 diváků / 133 kin
Rodinná Disneyho novinka na třetí příčce. Encanto podobně jako třeba před roky Coco (2017) opěvuje Latinskou Ameriku a tamní přístup k zemřelým. Encanto se v českých kinech promítá druhý víkend a za tu dobu má na kontě jen něco málo přes 18 tisíc platících a necelé 3 miliony korun v rámci tržeb. Slabota. Celosvětové statistiky nejsou ale o moc povzbudivější, tržby z celého světa činí jen 116 milionů dolarů.

2. PŘÁNÍ JEŽÍŠKOVI (Česká republika)
Přání Ježíškovi
tržby 1 milion 311 tisíc Kč / návštěvnost 10 263 diváci / 106 kin
Stejně jako minule skončil i tentokrát těsně pod vrcholem tuzemský snímek Přání Ježíškovi podle tvorby polského scenáristy Marcina Baczynského (série Noc plná zázraků inspirovaný Láskou nebeskou). Přání Ježíškovi se u nás promítá necelý měsíc a viděly ho 132 tisíce diváků, kteří v pokladnách nechali 20 milionů korun. Jak jsem zmiňoval výše, jde o podobný komerční dopad, který zaznamenala marvelovka Eternals.

1. KLAN GUCCI (USA)
Klan Gucci
tržby 2 miliony 671 tisíc Kč / návštěvnost 15 493 diváci / 100 kin
Prostředí italské módy, slavného rodinného klanu a intrik vedoucích až k nájemné vraždě na prvním místě žebříčku. Klan Gucci táhnou hvězdní herci (Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino a další) a velezkušený režisér Ridley Scott, který ve své tvůrčí aktivitě nepolevuje. Co je to ale platné, když nejnavštěvovanější snímek uplynulých dvou týdnů vidělo jen 45 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili necelých 8 milionů korun...
Tady hlídáme my
Tady hlídáme my | Road movies
Když se adventní čas spojí s protipandemickými opatřeními, vypadá to asi tak jako aktuální situace návštěvnosti a tržeb tuzemských českých kin. Z novinek se mezi pětici nejnavštěvovanějších nedostaly snímky jako Resident Evil: Racoon City (2021), Benedetta (2021) nebo tuzemská rodinná komedie s mluvícími psíky Tady hlídáme my (2021). Jaké statistiky budeme číst za týden?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.