Dr. House: Z krásné Třináctky je dvojnásobná maminka, která nestárne, získává respekt za kamerou a chystá se na marvelovku

Dr. House: Z krásné Třináctky je dvojnásobná maminka, která nestárne, získává respekt za kamerou a chystá se na marvelovku
Olivia Wilde | Fox Television Studios
Ještě v době, kdy hrála v Dr. House, stihla v roce 2011 Wilde natočit snímky Kovbojové a vetřelci a TRON: Legacy 3D. Oba byly drahé, trikové, měly plnit kinosály a využít nastupující popularity Wilde k tomu, aby se z televizní hvězdičky stala opravdová superhvězda. Jenže oba v kinech zklamaly. Kovbojové a vetřelci rovnou propadly a TRON sice něco vydělal, ale zdaleka ne tolik, aby to stačilo na pokračování (po kterém fanoušci série volají léta).
Olivia Wilde
Kovbojové a vetřelci | BontonFilm
V Hollywoodu jsou poměrně nekompromisní v tom, že když se vám povedou krátce po sobě hned dva takové zářezy, prakticky ze dne na den jste skončili. A Wilde se od té doby velké produkce vesměs vyhýbají. Za nejvýraznější projekty, které od svého působení ve slavném seriálu se sarkastickým doktorem natočila, platí drama Rivalové (2013) a seriál HBO Vinyl (2016).
Vinyl
Vinyl | Niko Tavernise/HBO
Wilde se tak dva roky zpátky rozhodla, že herectví trochu utlumí a přesedlala za kameru jako režisérka. Její debut z roku 2019 Šprtky to chtěj taky se setkal s úspěchem, právě natáčí drama Don't Worry Darling, kde z placu vyrazila Shiu LaBeoufa, protože se tradičně choval jako podivín a do budoucna zrežíruje pro Sony marvelovku s ženskou hrdinkou v hlavní roli (o co ale přesně půjde netušíme, protože studio drží detaily pod pokličkou).
Zatímco v hereckém světě to tedy Wilde zdaleka nevyšlo tak, jak si nejspíš přála, v rámci režie se profiluje jako jedna z nejnadějnějších autorek své generace. Přesto doufáme, že nezůstane jen za kamerou. I po dvou dětech, které má s hercem Jasonem Sudeikisem (s nímž již ale pár netvoří - od letoška chodí se zpěvákem Harrym Stylesem), totiž vypadá stále skvěle.