Seriál The Nevers se zaměří na okouzlující i znepokojující ženy se superschopnostmi. Joss Whedon vysvětluje, proč odstoupil z tvůrčího týmu

Seriál The Nevers se zaměří na okouzlující i znepokojující ženy se superschopnostmi. Joss Whedon vysvětluje, proč odstoupil z tvůrčího týmu
The Nevers | HBO
Tím nejnovějším je historický fantasy seriál The Nevers, který vznikl pro HBO a představuje se v prvním teaser traileru.
Viktoriánky
V centru dění je skupina "pomatených" lidí označovaných jako Touched, většinou jde o ženy, které projevily mocné schopnosti - některé okouzlující a některé velmi znepokojující. Mezi nimi jsou i Amalia Trueová (Laura Donnelly), tajemná vdova a Penance Adairová (Ann Skelly), brilantní mladá vynálezkyně. Obě jsou hvězdami této nové společenské třídy, pro kterou se snaží vybudovat domov a porazit všechny, kteří se je snaží zničit.
Vznik seriálu doprovázelo několik těžkostí. Tou největší byl určitě odchod Josse Whedona s tím, že ho v roli hlavního tvůrce nahradila Philippa Goslett. Původně měl mít seriál 10 epizod, ale poté, co natáčení přerušila pandemie koronaviru, nestačilo HBO natočit vše tak, jak plánovalo a na slibovanou dubnovou premiéru je připravených jen 6 dílů s tím, že filmaři pracují na dalších epizodách, které budou k dispozici později.
Viktoriánky
Viktoriánky | HBO
"Tento rok byl plný neočekávaných výzev, které ovlivnily můj život tak, jak jsem si nikdy nedokázal představit," uvedl v listopadu 2020 v oficiálním prohlášení ke svému odchodu Joss Whedon. "Během natáčení a produkování seriálu The Nevers jsem si uvědomil, že nároky na takovou práci, včetně těch fyzických, jsou za globální pandemie nad moje síly. Moje práce by trpěla a to jsem nechtěl. Jsem vyčerpaný a rozhodl jsem se věnovat svému životu. Na naši odvedenou práci jsem hrdý a chtěl bych poděkovat úžasnému hereckému obsazení, spolupracovníkům i HBO za to, že jsem mohl vytvářet další podivný svět. The Nevers jsou citovou záležitostí, v tuto chvíli ale seriálu nedokážu nabídnout víc."
V dalších rolích se představí Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Rochelle Neil, Eleanor Tomlinson, Amy Manson, Pip Torrens, Denis O'Hare, Zackary Momoh, Elizabeth Berrington, Nick Frost a Ben Chaplin.