Na danou roli byli příliš staří. Přesto je věk nezastavil

Na danou roli byli příliš staří. Přesto je věk nezastavil
Jack Gleeson | HBO
Jsou tu tací, kteří vypadají na svůj věk starší, nebo ti, kteří snad ani nikdy nestárnou! Pamatujete na pana Marvana? Mladého ho nikdo nezná a ve všech filmech pak vypadal stejně... Takže pokud stále vypadáte jak puberťák nebo naopak dozrajete dříve, dostanete občas i zajímavou filmovou roli, kterou byste podle občanky nikdy dostat neměli. A zde jsou ti, kterým se to povedlo:
Michael J. Fox - Martymu Mcflyovi z Návratu do budoucnosti bylo 17 a chodil na střední školu. Jeho představitel Michael J. Fox už ale měl školu dávno za sebou, neboť mu bylo 29 let.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-11
Michael J. Fox - Návrat do budoucnosti | Universal Pictures
Jennifer Grey - a podobně na tom byla i představitelka Baby z Hříšného tance, Baby bylo 17, když trávila s rodiči dovolenou v osudovém prázdninovém středisku, Jennifer už ale bylo 27.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-2
Jennifer Grey - Hříšný tanec | Vestron Pictures
Olivia Newton-John - Pomáda je jedním z nejslavnějších filmových muzikálů, Olivia se v něm ujala role 17 leté Sandy, samotné Olivii už ale bylo 28 let.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-6
Olivia Newton-John - Pomáda | Paramount Network
Keanu Reeves - I Keanu patří mezi mladě vyhlížející lidi a nezměnilo se to ani teď, stále vypadá dobře, každopádně ve snímku Skvělé dobrodružství Billa a Teda se ujal role 17 letého Teda, i když mu bylo již 25.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari
Keanu Reeves - Skvělé dobrodružství Billa a Teda | Orion Pictures
Laurence Fishburne - je jedním z těch, pro které platí druhý případ. Ve filmu Apokalypsa si zahrál jednoho z vojáků, ačkoli ve skutečnosti mu bylo pouhých 14 let!
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari
Keanu Reeves - Skvělé dobrodružství Billa a Teda | Orion Pictures
Jack Gleeson - králi Joffreymu je v knize 13 let, tvůrci seriálu Hra o trůny ho nechali o trošku zestárnout až na celých 17 let. To ale nemění nic na tom, že jeho představiteli Jackovi bylo v té době 25 let.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-9
Jack Gleeson - Hra o trůny | HBO
Kit Harington - Jonu Sněhovi je v knize 14 let, tvůrci Hry o trůny si ale opět zvolili oblíbenou 17 a nechali John povyrůst. Kitovi už ale bylo 25 let, stejně jako jeho kolegovi.
Hra o trůny
Kit Harington - Hra o trůny | HBO
Keiko Agena - Keiko je další ženou, která nestárne, díky tomu si mohla zahrát 17 letou Lane v seriálu Gilmorova děvčata, ačkoli jí samotné bylo 27.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-1
Gilmorova děvčata | Warner Bros.
Winona Ryder - ani Winona si nemůže stěžovat na to, že by nějak extra stárla, snadno si tak mohla ve svých 28 letech zahrát 18 letou hrdinku snímku Narušení.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-4
Winona Ryder - Narušení | Columbia TriStar
Amanda Seyfried - v Bídnících se ujala role křehké dospívající Cosette. Ve skutečnosti jí ale bylo již 27!
Bídníci
Amanda Seyfried - Bídníci | Universal Pictures
Audrey Hepburn - ve starších filmech se věk herců příliš neřešil. I tak je ale poměrně zajímavé, že postavě Audrey Hepburnové ve snímku Snídaně u Tiffanyho mělo být 18, samotné herečce už ale bylo 32!
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-8
Audrey Hepburn - Snídaně u Tiffanyho | Paramount Network
Shirley Henderson - tato skotská herečka se ujala role Ufňukané Uršuly ve filmech o Harrym Potterovi a ačkoli je Uršule asi 14 let, Shirley bylo v době natáčení 37! Když ale máte hlásek jako holčička a měříte jen 1,54 m, není se asi čemu divit.
vek-je-nezastavil-aneb-na-danou-roli-byli-prilis-stari-10
Shirley Henderson - Harry Potter | Warner Bros.
Ostatně vzpomínáte na staré filmy pro pamětníky? Studentské filmy jako Cesta do hlubin študákovy duše nebo Škola základ života? Tam se to "mladými" gymnazisty jen hemží. Příkladů by se ale našlo ještě mnohem víc. :-)
Filmové remaky, které překonaly originál