TOP kina ČR: Kamarádky z Tater poslaly Skywalkera do věčných lovišť

TOP kina ČR: Kamarádky z Tater poslaly Skywalkera do věčných lovišť
Šťastný nový rok | BontonFilm
5. ZAKLETÉ PÍRKO (země vzniku: Česká republika)
Zakleté pírko: trailer | CinemArt
Tržby 3 miliony 978 tisíc korun / návštěvnost 29.071 diváků
Stalo se již tradicí, že spolu s prvními dny nového roku se do českých kin dostává nová pohádka Zdeňka Trošky. Zakleté pírko mělo k dispozici hned 192 sálů (!!!), ale na lepší než na páté místo to nestačilo. Po předloňských Čertovinách, které v rámci premiérového víkendu tuzemskému žebříčku dominovaly, nebývalý sešup. Ono to ale dává smysl, pohádkami nás televize zásobovala několik dnů, nebo spíš týdnů, takže se toho člověk brzy přejedl. Navíc, proč jít na pohádku (navíc dle prvních recenzí nijak výraznou) v prvních dnech nového roku do kina? Pohodlí je pohodlí.

4. JUMANJI: DALŠÍ LEVEL (USA)
Jumanji: Další level
Tržby 5 milionů 493 tisíc korun / návštěvnost 33.955 diváků
Pátý víkend v českých kinech a aktuálně čtvrté místo pro třetí Jumanji. Rodinné dobrodružství inspirované videoherním světem 21. století má prozatím na kontě 376 tisíc diváků a 55 milionů korun. Film autory vyšel na 125 milionů dolarů a z celého světa si odnáší 610 mega. Čeká nás další díl?

3. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 5 milionů 626 tisíc korun / návštěvnost 38.512 diváků
Ještě o dva týdny déle a jednu příčku výš je druhé Ledové království. V rámci konce roku 2019 mocně finišovalo (kam se na animák hraje Vzestup Skywalkera...) a nakonec je z toho za necelých sedm týdnů přes 750 tisíc platících diváků a 108 milionů korun. Z celého světa si druhý film s populární Elsou a spol. odnáší 1 miliardu 325 milionů dolarů.

2. STAR WARS: VZESTUP SKYWALKERA (USA)
Star Wars: Vzestup Skywalkera
Tržby 6 milionů 74 tisíc korun / návštěvnost 34.819 diváků
Chybělo málo a Skywalker byl o uplynuvším víkendu třetí (na diváky tak opravdu skončil, přišlo na něj téměř o 4 tisíce lidí méně než na druhé Ledové království). Jak je z čísel patrné, zájem o závěrečný film nové Star Wars trilogie rychle upadá. Za necelé tři týdny od premiéry si snímek z českých kin odnáší 62 milionů korun a návštěvnost 364 tisíc diváků. Nemastné neslané finále, které rozděluje kritiky i fanoušky, se celosvětově blíží metě 1 miliardy dolarů (prozatím to dělá 918 mega).

1. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK (Slovenská republika, Česká republika)
Šťastný nový rok: trailer | BontonFilm
Tržby 9 milionů 295 tisíc korun / návštěvnost 58.957 diváků
A je to tady opět! Ženy a dámy na horách v době svátků hledající štěstí a lásku. Slovensko-česká komedie Šťastný nový rok se sice nepyšní bůhvíjakými recenzemi, ale prvenství jí už nikdo neodpáře. Dvojnásob, když se podíváme, jaký má před Skywalkerem náskok - 3 miliony korun, 24 tisíc diváků.
Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová
Poslední aristokratka | če
Do Top 20 (statistiku přináší Unie filmových distributorů) se v rámci premiérového víkendu dostaly ještě dva nové snímky: hororová Nenávist (6. místo za 2 miliony 254 tisíc korun a 14.261 diváků) a romantická retro komedie Tenkrát podruhé (9. příčka za 955 tisíc korun a 6.184 diváků). Nejdéle se na žebříčku Top 20 drží tuzemská Poslední aristokratka Jiřího Vejdělka, na kterou diváci chodí již 11. víkend. Na kontě má celkem 440 platících a 64 milionů koruna řadí se tak hned za druhé Ledové království (754 tisíc diváků, 108 milionů korun).

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.