Šťastný nový rok

57%
Šťastný nový rok

V pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Každý z nich tu má svůj vlastní příběh, na všechny bez rozdílu ale čeká řada romantických a komických situací a jedno velké překvapení. 




Pete69
Pete69
29 308 bodů
4
Úspěšná komedie.. za mě tedy ne. Je to jedno klišé vedle druhého, důstojnost dodávala snad jen zkušená dvojice hereckých legend - Jiří Bartoška, Emília Vašáryová. Koprodukce také moc nepomohla, hezky se mi dívalo na zasněžené Vysoké Tatry, které jsem shodou okolností toto léto navštívil.. jinak kýč a romantika pro jasnou cílovou skupinu do které nepatřím.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
České komedie nejsou žánr, který bych aktivně vyhledával, ale po slabých recenzí jsem byl upřímně zvědav, jak si tento film povede v mých očích. Předně musím pochválit pohodovou atmosféru, přičemž záběry na Tatry vážně berou dech. Trochu problém mám s hudbou. Ústřední motiv funguje velice dobře, proto mě zaráží, proč ho v určitých variacích nepoužívají i v ostatních scénách (přičemž když má jít takzvaně do tuhého, mohli jej hodit do mollu, nebo tak). Místo toho se objeví motiv, který je snad z hororu, což u komedie... Zkrátka nejde dohromady. Příběhově film nijak neoslní. Ostatně v romantickém žánru (když osekáme všechnu vatu) nakonec dojdeme stejně do fáze: Zůstanou/nezůstanou spolu. Postavy jsou navíc krásně žánrově ploché a plní jednoduchý úkol - dostat se do svého "šťastného" cíle. Je to vlastně ukázkový kýč, který plní svojí funkci, divačky si najde a ten zbytek bude nadávat, jak moc je naše scéna v pr***i. Nebudu to vyvracet, ale dokud se bude u nás chodit na takovýto typ filmů, budou se takové točit. Jednoduchá matika.
Kuca25
2 132 bodů
4
Mohl to být opravdu dobrý film. Námět by měl, ale ten československý filmopičusmus, že z dobrého námětu udělají laciný film, který nedokáže najít skutečného scénáristu a pořádného kameramana a režisér je s tímto spokojený to celý pošle do kopru. Herecké obsazení nebylo to nejhorší i když Kadeřávková hraje tak debilní postavu že kdyby ubrali polovinu z toho co měla představovat tak by jsme to i tak pochopili. Jakub Prachař mi zase potvrdil, že neexistuje dobrý film, ve kterém by hrál, i když tady nehrál svou nejhorší roli. Za mě však vítězí Emília Vášáryová, která nad všemi vyčnívá. I když Marcinková byla taky dobrá. Když to shrneme vlastně to je film, hodně zaměřený na ženy, proto se všem ženám v mém okolí líbí a já tomu nemůžu přijít na chuť. Jak říkám on by to nebyl špatný příběh, ale byl hrozně špatně podaný. Nedokázal z žádné scény vytáhnout tu správnou amtosféru, jenž by tam měla být. Možná přidat ještě 30 minut a více se zaměřit na divákův feeling a mohlo by to mít i 4 hvězdičky.


Dodatečné informace

Původní název:
Šťastný nový rok (více)
  • Slovenská republika Šťastný nový rok
Premiéra v ČR:
26. 12. 2019
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch