Trailer: Downeyho Dr. Dolittle je jako Alenka v říši divů

Trailer: Downeyho Dr. Dolittle je jako Alenka v říši divů
Dr. Dolittle | Universal
Než se pustíme do nějakého toho vysvětlování, v čem vězí problém, je dobré článek odstartovat trailerem. Ten ostatně ledacos (svým pojetím) vysvětluje:
Dolittle
Takže - jak už vám nejspíš došlo - nový Doktor Dolittle má být extrémně drahou podívanou v duchu těch nejepičtějších pohádkových disneyovek, přičemž se hodlá svézt na charismatu své ústřední hvězdy (což by mělo fungovat, i když osobně mi k Downeymu britský akcent nesedí). Koncept obyčejného doktora, který léčí v ordinaci sice padl, ale je to dáno tím, že nový snímek adaptuje podstatně dobrodružnější knihu The Voyages of Doctor Dolittle. Tak se měl ostatně i film jmenovat, ale nakonec je to jen Dolittle.
No a teď k těm problémům. V prvém řadě jde o rozpočet. V Universalu odklepli téhle rodinné komedii 175 milionů dolarů, což je prostě šílené číslo. U Disneyho bych to chápal, ale Universal tím vstupuje na hodně optimistickou půdu. A tím to nekončí. Nejenže částka nezahrnuje marketing a distribuci, studio si navíc objednalo nákladné přetáčky. Když totiž režisér Stephen Gaghan (Syriana, Zlato) odevzdal svůj první sestřih, producenti okamžitě rozhodli, že je třeba "pacienta zachránit" novými silami. A povolali hned dva další režiséry! Napřed byl k projektu přibrán Chris McKay (LEGO® Batman film), který dodal nějaké svěží nápady a dohlédl na sepsání nových scén. Studio chtělo, aby změny i sám natočil, přičemž dotočení nového materiálu vyžadovalo tři týdny. Na to nicméně neměl McKay čas a tak místo sebe doporučil Jonathana Liebesmana (Hněv titánů, Želvy Ninja), jehož studio vzalo. Nad projektem má údajně stále hlavní dohled Gaghan, ale věřte tomu, když v Universalu dají udělat přetáčky doslova raději komukoli jinému.
Studio samozřejmě stálo doufá (ono i musí), že se celá tahle legrace vyplatí. Uvidíme, zda budou fanoušci Downeyho stát o film, kde mluví se zvířátky v pestrobarevném světě jak z Alenky. Bez nich se tržby rozhodně neobejdou, protože už v tuhle chvíli bude potřeba vydělat aspoň tři čtvrtě miliardy dolarů.
Dr. Dolittle zatím nemá české datum premiéry. V USA vyjde 17. ledna 2020.
Dr. Dolittle
Dr. Dolittle