TOP kina USA: Víkend, kde se najednou téměř sešli čtyři miliardáři

TOP kina USA: Víkend, kde se najednou téměř sešli čtyři miliardáři
Vlk z Wall Street | Paramount Network
První Lví král měl k miliardě už hodně našlápnuto, ale do kin se přiřítil nový Tarantino, vybaven fantastickými recenzemi a i když Disneyho poslední remake zdaleka nezadupal do země (Tenkrát v Hollywoodu otevřelo na druhém místě za 40, Lví král je stále první se 75), něco z koláče mu uřízl. Lví král má tak po dvou týdnech celosvětově na kontě 962 milionů dolarů a miliarda padne během pár dní. O něco vzdálenější vysněné metě je Toy Story 4, které sedí na 917 milionech. Příští víkend už by to ale mělo být doma.
Novými miliardáři již jsou hraný Aladin, který je stejně jako minulý týden sedmý a třetí Spider-Man: Daleko od domova. Pro oblíbeného pavoučka jde o ohromné vítězství, neboť je to úplně poprvé, co nějaký jeho film (kde hraje hlavní roli) bájnou miliardu zdolal. Tahle série určitě třetím dílem neskončí.
Quentin Tarantino svým posledním kouskem tedy vstoupil do hodně nabité sezóny, přesto ho debut na druhém místě mrzet nebude. Otvírák za 40 je totiž nejlepší v jeho kariéře (doteď byli nejlepší Hanebný pancharti se 38). Tarantinovky se obvykle propadají pomalu a je hodně nepravděpodobné, že tomu tentokrát nebude jinak. Šílenec z videopůjčovny má své věrné jisté.
Jedinou další novinkou v TOP10 je famózně hodnocené drama The Farewell, které si drží na Rottentomatoes vzácných 100%. Všechny ze 168 shromážděných recenzí film chválí a průměrná známka je 8.8 z 10. Film vstoupil do pouhých 135 kin a přesto dokázal utržit 1,5 milionu. Pokud to v A24 dobře využijí, mohli by z toho vytřískat velký hit i nějaké ty ceny.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Leonardo DiCaprio, Brad Pitt
Mena Massoud, Will Smith