TOP kina ČR: Animovaní mazlíčci potkávají vraždící panenku. Souboj na nože?

TOP kina ČR: Animovaní mazlíčci potkávají vraždící panenku. Souboj na nože?
Annabelle 3 | Warner Bros.
5. PODFUKÁŘKY (země vzniku: USA)
Podfukářky
Tržby 1 milion 459 tisíc korun / návštěvnost 8.952 diváků
Dvě ženy proti pokolení mužů - zbohatlíků v akční komedii Podfukářky. Snímek táhnou Rebel Wilson a Anne Hathaway, ale bůhvíjaký úspěch to není. Za necelé dva týdny od české premiéry má snímek na kontě přes 33 tisíc platících a 5 milionů korun.

4. MUŽI V ČERNÉM: GLOBÁLNÍ HROZBA (USA)
Muži v černém: Globální hrozba
Tržby 1 milion 735 tisíc korun / návštěvnost 11.156 diváků
Třetí víkend se mezi nejúspěšnějšími tituly drží noví Muži v černém: Globální hrozba. Zase se bojuje proti šmejdu z vesmíru, tentokrát s novými agenty, nevýraznou režií a špatným scénářem. Zlatá éra těchto filmů dávno vyšuměla. Smiřme se s tím.

3. YESTERDAY (Velká Británie)
Yesterday | Universal Pictures,
Tržby 2 miliony 393 tisíc korun / návštěvnost 15.334 diváků
Čtvrteční novinka na pomyslné bronzové příčce. Zkušený režisér Danny Boyle a scenárista Richard Curtis stojící za Láskou nebeskou (2003) přinášejí výlet do alternativního vesmíru, v němž má o geniální hudbě povědomí pouze náš filmový hrdina. A náležitě toho využije. Potenciální hit tohoto léta. I když s tou návštěvností to není zas tak slavné.

2. ANNABELLE 3 (USA)
Annabelle 3
Tržby 4 miliony 986 tisíc korun / návštěvnost 31.883 diváků
Conjuring Universe Jamese Wana má své oddané fanoušky. A platí to i v případě nejnovějšího přírůstku do hororového šuplíku, snímku Annabelle 3. Recenze jsou sice pouze průměrné, rozpočet však stále nízký a celosvětové tržby stále solidní (aktuálně 76 milionů dolarů z celého světa). Už je to pochopitelně filmařsky vyšeptalé, ale stále na to chodí diváci. Tak proč netočit dál...

1. TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ 2 (USA)
Tajný život mazlíčků 2
Tržby 5 milionů 695 tisíc korun / návštěvnost 37.911 diváků
Opět jsou první. Druhý Tajný život mazlíčků znovu zlatý, i když to tentokrát s brutální panenkou Annabelle nebylo tak jednoduché. Mazlíčci tentokrát zavítají i na venkov, už nicméně nepůsobí natolik komplexním dojmem jako nebývale úspěšná jednička. Zatím mají druzí mazlíčci celosvětově při rozpočtu 80 milionů dolarů na kontě 223 mega. Jednička utržila při rozpočtu 75 milionů dolarů 875 mega. Tady se nevstoupí dvakrát do téže řeky. Uvidíme, jak tržby ovlivní nasazení k Číně, které bylo annoncováno.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.