TOP kina ČR: Česká „teroristka“ v důchodu pořádně zatopila komiksovému Shazamovi!

TOP kina ČR: Česká „teroristka“ v důchodu pořádně zatopila komiksovému Shazamovi!
Iva Janžurová během natáčení Teroristky | Logline Production
5. JAK VYCVIČIT DRAKA 3 (země vzniku: USA)
Začněme nicméně jako tradičně od pátého místa, kde skončil animák Jak vycvičit draka 3. Loučení s Bezzubkou, Škyťákem a spol. probíhalo v 71 kinech, do kterých přišlo 13.215 diváků. Tržby činily 1 milion 878 tisíc korun 351 korun. Snímek studia DreamWorks je v tuzemských kinech již sedmý víkend a celková čísla má následující: přes 481 tisíc platících a více než 72 milionů korun v rámci tržeb. Z filmu to na aktuálním žebříčku Top20 z dlouhodobého pohledu činí třetí nejúspěšnější co se tržeb a návštěvnosti týče (lepší už jsou pouze Ženy v běhu a Bohemian Rhapsody).

4. VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ ČTYŘLÍSTKU (Česká republika)
Velké dobrodružství Čtyřlístku
Komiks Čtyřlístek je s námi již půl století, což jeho tvůrci a filmaři připomínají čtveřicí povídek, které můžete od čtvrtka vidět na plátnech tuzemských kin. Snímek Velké dobrodružství Čtyřlístku vsadil na 2D animaci inspirovanou komiksovými sešity a vydal se do 137 kin. Na příběhy Fifinky, Myšpulína, Bobíka a Pinďi vyrazilo vyrazilo 13.686 diváků. Tržby činily 1 milion 878 tisíc 836 korun. Tři diváci rozhodli o tom, že "Čtyřlístek" přeskočil pátého "Draka".

3. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Fenomenální Ženy v běhu na bronzové pozici. Aktuálně na ně do 59 kin vyrazilo 14.647 diváků, kteří za lístky utratili 2 miliony 221 tisíc korun. Za necelých 10 týdnů od premiéry má tuzemská vztahová komedie na kontě přes 1 milion 147 tisíc platících a téměř 176 milionů korun v rámci tržeb. Z dlouhodobého hlediska je v rámci aktuálního žebříčku lepší už jen Bohemian Rhapsody (1 milion 614 tisíc diváků a 248 milionů korun v rámci tržeb).

2. TERORISTKA (Česká republika)
Teroristka
To se nám to pěkně sešlo. Mezi pěticí komerčně nejúspěšnějších titulů uplynuvšího víkendu jsou hned tři české snímku. Nejlépe se umístila novinka Radka Bajgara (Teorie Tygra) s Ivou Janžurovou v roli důchodkyně, která hodlá pomstít nespravedlnosti tohoto světa dost ráznou metodou. Teroristka měla k dispozici nejvíce víkendových kin (148) a přišlo na ni 39.754 diváků. Tržby činily 5 milionů 802 tisíc korun (je to o dost víc než před třemi roky premiérovaná Teorie Tygra - 29.755 diváků, 4 miliony korun). Kdyby se prvenství žebříčku udílelo za návštěvnost, skončila by Teroristka první. Na tržby nicméně vyhrál jiný víkendový nováček, jak si uvedeme o pár řádek níže...

1. SHAZAM! (USA)
Komediálně laděný superhrdina DC studia částečně ovládl žebříček víkendových tržeb. Na Teroristku měl totiž v rámci financí náskok pouhých 230 tisíc korun. Co se počtu diváků týče nicméně Shazam! zaostal - o nemalých 2.409 platících. Shazamova čísla byla následující - 37.345 diváků a 6 milionů 32 tisíc korun. Celosvětově má tenhle svěží komiksový film od DC na kontě 158 milionů dolarů. Tvůrce vyšel na 100 mega.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.