TOP kina USA: Captain Marvel si namazala Wonder Women na chleba

TOP kina USA: Captain Marvel si namazala Wonder Women na chleba
Captain Marvel | Marvel Studios
Dva roky zpátky otevřela Wonder Woman za 103 milionů dolarů, což bylo na komiksový origin sakra slušné - z novodobé Marvel/DC vlny se lépe uvedli jen mladičký Spider-Man s tváří Toma Hollanda se 117 miliony a Black Panther s ohromnými 202 miliony. Captain Marvel netroškařila a během víkendu si došla pro 153 milionů dolarů! Její krasojízda je navíc globální. Celosvětově má hrdinka v podání Brie Larson 455 milionů, což znamená, že za pár dnů nastřádala půlku celkových tržeb Wonder Woman a v rámci úvodních čísel dokonce překonala zmíněného Black Panthera (ten měl 371).
Přirozeně je otázkou, jak si film povede v následujících týdnech. Úvodní nadšení je jedna věc, věrní diváci druhá. Přesto by Captain Marvel měla bez problémů zdolat miliardu a tím se zařadit mezi to nejžhavější zboží s nálepkou Marvelu. Studio nejen znovu potvrdilo svou neuvěřitelnou suverenitu na trhu, ale současně i schopnost prodat masám cokoli. Bylo by zajímavé sledovat, jak vysoko by se čistě pod jejich hlavičkou vyškrábala pořádná eRková podívaná. Ale na tuhle otázku ještě chvíli odpověď nedostaneme. Místo toho máme jistotu, že až za měsíc odstartuje finále Avengers: Endgame, bude to velké. Hodně velké. Může padnout miliarda během víkendu? Tentokrát ještě ne, ale evidentně se ta doba pomalu blíží.
Co jste v traileru k Avengers: Endgame nejspíše přehlédli
Téma15. 12. 2018
Co jste v traileru k Avengers: Endgame nejspíše přehlédli
Nástup Captain Marvel znamenal, že se žádná jiná novinka ani nezkoušela prosadit. Animák Jak vycvičit draka 3 si pohoršil o 51% na 14,6 milionů, což je více, než o kolik padaly minulé díly (ale těm nepodrazila nohy marvelovka). Finále trilogie má nicméně 435 milionů dolarů celosvětově a čísla stále slušně rostou. Komediálně-pohřební Madea také padla v tržbách o půlku a i tam není důvod se stresovat - film si v rámci série vede dobře. Obřím zklamáním je naopak LEGO příběh. Jednička dala celosvětově 469 milionů, dvojka má po pěti týdnech pouhých 164 a o moc víc nevydělá.
Dech došel i Alitě, takže kdo doufal v dvojku, ten se musí smířit s tím, že se skončí po jediném kole. Snímek si z amerických kin odnese 80 milionů, což je při rozpočtu 170 mega téměř komicky málo. Celosvětové tržby dojem o něco vylepšují, ale ani dosavadních 382 milionů sérii nespasí - aby na dvojku došlo, potřebovalo by studio vyrazit z kin aspoň půl miliardy. Škoda.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Rosa Salazar
LEGO® příběh 2
Jen pro znalce marvelovek! Máte na to?