Recenze #3: Captain Marvel pohledem komiksové fanynky

Recenze #3: Captain Marvel pohledem komiksové fanynky
Captain Marvel (detail plakátu) | Marvel Studios
recenze-titulky-ktere-vas-dojmou
| Marvel Studios
Když jsem se poprvé dozvěděla o tom, že tato komiksová hrdinka dosáhne svého vlastního filmu, byla jsem nadšená, poněvadž mě její existence v komiksech vskutku bavila už dlouhá léta. Zkrátka jsem se filmu nemohla dočkat. Musím říct, že mě rozhodně nezklamal. Každý správný fanoušek marvelovek již moc dobře zná styl tohoto studia a ví, jakým směrem marvel své filmy vede. Proto se dá již leccos čekat – tím mám na mysli například pořádnou dávku humoru, která nechyběla ani v tomto snímku. Vtípky byly adekvátní a vhodné, správně usazené do kontextu, mnohdy i s dávkou nostalgie.
Nechyběla ani spousta easter eggů a samotný pohled do minulosti, který nám Captain Marvel nabízel, mě prostě jako správného fanouška nemohl nechat v klidu. Musím ale říct, že na krajíčku jsem měla již při úvodní znělce, která mi doslova vzala dech – i přesto, že jsem něco očekávala. Studio kompletně překopalo tradiční hrdinskou znělku na „znělku na počest Stana Leeho“, musím podotknout, že tohle se tvůrcům opravdu povedlo.

Trailer:

Captain Marvel
Každý film má své chyby, ani tento není výjimkou. Co mě malinko zklamalo, bylo nedotažené CGI. Nevím, jestli to byl jen můj pocit, nebo postřeh více diváků, ale především v akčních scénách mi připadalo, že se nejedná o film z roku 2019, ale že jsme možná někde pět šest let zpátky. Ironie je, že zatímco omlazený Fury (Samuel L. Jackson) působí opravdu důvěryhodně, akční scény vypadají tak, jak vypadají. Kde se tedy stala chyba?
Nicméně, film bych ohodnotila na 80%, nebyl dokonalý, ale nebyl to ani propadák. Pro ty, kteří se chystají na Avengers: Endgame (2019), mohu zhlédnutí Captain Marvel rozhodně doporučit – a to před tím, než se na naše hrdiny koncem dubna vydáte do kin.
Hodnocení: 80%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE