TOP kina USA: Creed II vstoupil do ringu vybaven výbornými ohlasy. Stačí to na úspěch?

TOP kina USA: Creed II vstoupil do ringu vybaven výbornými ohlasy. Stačí to na úspěch?
Creed II | Metro-Goldwyn-Mayer Studios
Creed II otevřel na druhém místě za 55,8 milionů dolarů, což je významné hned z několika důvodů. Je to nejlepší výsledek pro hraný snímek na Den díkuvzdání, také jde o rekord v rámci série a současně si žádný jiný boxerský film nevedl během svého úvodního víkendu lépe. První Creed si odnesl z pokladen kin celého světa 173 milionů dolarů a to neměl v záloze Ivana Draga. Dvojka ho bezpochyby překoná, na rekordních 300 milionů Rockyho IV ale možná nedosáhne. Jedno je každopádně jisté - série Creedem II rozhodně neskončí. Buď dojde na přímé pokračování, nebo se dočkáme spin-offu s Dragem, o kterém se již nějakou dobu v kuloárech spekuluje.
Jedničkou víkendu se stalo v amerických kinech pokračování Raubíř Ralf a internet. 84,5 milionu dolarů není rekordních (Ledové království mělo pět let zpátky 93 milionů), pořád si ale u Disneyho mohou gratulovat. Film má o něco lepší startovné než jednička a ta dokázala vydělat téměř půl miliardy (navzdory tomu, že šlo o novou značku). Druhý díl celosvětově začíná na solidních 125 milionech a půl miliarda by měla být jistá. Prosinec přeje rodinným filmům, druhý Ralf se těší výborným recenzím a k tomu nabízí hodně cameo rolí pro dospělé, kteří mají o důvod víc na film vyrazit s dětmi.
U diváků to naopak ve velkém projel nový Robin Hood. Studio se nechce moc k rozpočtu vyjadřovat, podle nepotvrzených zdrojů jsme ale někde okolo stovky. Film má opravdu mizerné recenze (13% na Rottentomatoes, průměrná známka 3.6 z 10), takže nepřekvapí, že otevřel až na sedmém místě za 9 milionů (od středy má 14). Pokud vezmeme v potaz, že si podobně mizerně vedl loni tématicky spřízněný Král Artuš (otevíral za 15 milionů), je téměř jisté, že žádný podobný kousek nějakou dobu v kinech neuvidíme. Rozhodně ne s vysokým rozpočtem a hvězdným obsazením.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Taron Egerton, Jamie Foxx
Raubíř Ralf a internet