Velkofilm Jan Žižka: Proslulý Michael Caine točil na Křivoklátu. Co se mu líbí na Češích?

Velkofilm Jan Žižka: Proslulý Michael Caine točil na Křivoklátu. Co se mu líbí na Češích?
Michael Caine na place Jana Žižky | Stanislav Honzík
Během natáčení rád vtipkoval a nešetřil ani chválou. „Myslím si, že je to skvělý příběh. Navíc všude kolem ta úžasná atmosféra, moc jsem si to tady užil.“ Na place se Michael Caine potkal kromě Bena Fostera například i s Tilem Schweigerem či Sophií Lowe. Přímo fascinován však byl českým osazenstvem napříč všemi profesemi, které k filmu patří.
jan-zizka-michael-caine-na-nataceni-2
Michael Caine na place Jana Žižky | Stanislav Honzík
„Češi jsou skutečně milí. A vysocí! Už jenom tady na natáčení… režisér, moje asistentky, moji herečtí kolegové… Jak vy to děláte? Jsem velmi šťastný člověk, všechny moje sny se splnily. Je mi osmdesát pět let a já už nesním o velkých rolích, ale po tom žít sny mé rodiny a mých vnoučat,“ potvrdil před návratem do Londýna.
jan-zizka-michael-caine-na-nataceni
Režisér Petr Jákl a herec Michael Caine | Stanislav Honzík
Režisér Petr Jákl vnímal spolupráci s tímto mimořádným mužem jako neuvěřitelný zážitek. „Nedokážu pořád pochopit, že mi Michael dal tu šanci a šel do toho se mnou. Věřil mi natolik, že se mi svěřil jako režisérovi, čehož si neuvěřitelně vážím a je to pro mě obrovská pocta, jaká se nedá slovy vyjádřit,“ procítěně popsal Jákl čerstvou spolupráci s oscarovým hercem.
Natáčení historického velkofilmu Jan Žižka, které začalo 17. září 2018, samozřejmě pokračuje dál. V nejbližších týdnech se bude štáb přesunovat na další české hrady a lokace po České republice. V prosinci by měl být film dotočen a po náročných postprodukčních pracích by měl přijít do kin v roce 2020.
Jan Žižka
Jan Žižka